RAZGOVARALI O PREDSTOJEĆEM POPISU STANOVNIŠTVA: Albin Kurti dočekao delegaciju iz Bosne i Hercegovine

Između ostalih, s Kurtijem su se sastali i Edhem Bičakčić, Kasim Trnka, Emir Zlatar....

  • Regija

  • 09. Mar. 2024  

  • 0

Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, u pratnji zamjenika premijera za pitanja manjina i ljudska prava Emilije Redžepi, ugostio je delegaciju predstavnika bosanskohercegovačkih nacionalnih regionalnih vijeća iz Bosne i Hercegovine, Sandžaka, Sjeverne Makedonije i Crne Gore, saopćeno je iz njegovog ureda.

Između ostalih, s Kurtijem su se sastali i Edhem Bičakčić, Kasim Trnka, Emir Zlatar....

"Centralna tema razgovora bilo je jačanje regionalne saradnje i razvoj ekonomske integracije. Akcenat je stavljen na jačanje regionalnih kulturnih veza u cilju unapređenja saradnje između različitih zajednica.

Među pitanjima o kojima smo razgovarali bilo je i pitanje predstojećeg popisa stanovništva, koji će omogućiti bolje razumijevanje potreba, zahtjeva i izazova različitih zajednica na Kosovu. Ova inicijativa predstavlja korak naprijed u izgradnji mostova prijateljstva i jačanju temelja za održivi razvoj Kosova", stoji u saopćenju iz Kurtijevog ureda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...