DODIK SA OSMOMARTOVSKE PROSLAVE: "SNSD kroz aktiv žena okuplja najvrednije što ima jedna lokalna zajednica"

"Mi želimo da napravimo stabilno društvo u kojem će biti stabilna situacija za žene, da bude što manje porodičnog i svakog drugog nasilja, prije svega", rekao je Dodik.

  • Politika

  • 09. Mar. 2024  09. Mar. 2024

  • 0

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istakao je da ta stranka kroz aktive žena okuplja najvrednije što ima jedna lokalna zajednica, te da je u sve pobjede SNSD-a ženski aktivizam ugrađen značajnije nego bilo šta.

Dodik je u Kozarskoj Dubici, gdje je organizovana osmomartovska proslava, rekao da je to jedan od kultnih događaja koji SNSD organizuje, te najavio da su za sutra planirane proslave i u Tesliću, Modriči, Banjaluci, Gradišci.

"Sve ćemo to stići. To govori o našem odnosu i prema aktivizmu i prema damama. Nije 8. mart samo jedan dan u godini, kada se skreće pažnja. Mi želimo da napravimo stabilno društvo u kojem će biti stabilna situacija za žene, da bude što manje porodičnog i svakog drugog nasilja, prije svega", rekao je Dodik.

On je istakao da je cilj SNSD-a i da obezbijedi ravnopravan status za žene.

"Sve naše pobjede su pobjede u koje je ženski aktivizam ugrađen značajnije nego bilo šta. Ženska organizacije je suština našeg postojanja, ona je aktivna i radi i bori se cijele godine", rekao je Dodik i napomenuo da Aktiv žena SNSD-a tokom godine organizuje niz izleta i humanitarnih aktivnosti.

Dodik je istakao da je važno okupiti se, a SNSD kroz aktiv žena okuplja najvrednije što ima jedna lokalna zajednica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...