OBRAČUN NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Konaković video klipom odgovorio na optužbe Bakira Izetbegovića da je sluga HDZ-a i Zagreba (VIDEO)

Konaković je objavio arhivski govor Izetbegovića u kojem spominje neka svoja ustupanja HDZ-u.

  • Politika

  • 10. Mar. 2024  

  • 11

Lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković na svom X profilu je objavio govor Bakira Izetbegovića, lidera SDA, i time odgovorio da prozivke da je sluga HDZ-a i Zagreba.

Naime, u javnosti se dugo špekuliše kako Trojka ustupanjem HDZ-u i SNSD-u pokušava zadržati vlast.

Konaković je objavio arhivski govor Izetbegovića u kojem spominje neka svoja ustupanja HDZ-u.

“Iskreirali su narativ kako smo mi nešto udovoljavali HDZ-u, sluge smo Zagreba i još neke slične stvari kako smo trgovali zbog svojih pozicija, a šta se zapravo desilo i kako je HDZ dobio sve te silne pozicije poslušajte u nastavku videa u trenutku iskrenosti čovjeka kojeg ćete prepoznati”, započeo je Konaković a onda objavio govor Bakira Izetbegovića.

Izetbegović je tada objasnio šta “drži” HDZ.

“Od stotinu bitnih pozicija na nivou države (direktorskih i ministarskih) Hrvati imaju 34%, a Bošnjaci i Srbi imaju po 33% što je protiv zakona i Ustava, na nivou FBiH imaju preko 50% tih pozicija u odnosu na ono što Ustav FBiH to propisuje”, rekao je tada Izetbegović.

Konaković u nastavku proziva Izetbegovića kako je rekao da će ga zbog toga neko napadati pa je iz tog razloga odlučio da napadnu njih “koji to nikada nisu radili”.

“I uvijek smo davali nešto više hrvatskom korpusu koji je najmalobrojniji u BiH. I možda ćemo biti zbog toga prozivani, evo danas sam kazao da imaju 34 pozicije, a mi imamo 33, HDZ ima više ministara nego SDA”, rekao je Izetbegović.

Konaković kaže da je Izetbegović sve ovo rekao 22. maja 2022. godine.

Rekao je ovo prije opštih izbora i mnogo prije nego što je Trojka na državnom nivou preuzela vlast. Sve ove silne pozicije HDZ uživa dugi niz godina, a sada smo saznali kako je do njih došao i vrijeme je da se ovakvim lažima stane u kraj”, poručio je Konaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...