LIDERI TROJKE ODUŠEVLJENI: "Bili smo izloženi lažima, ali je to mala žrtva za veliko dobro"

Naš pristup strpljivog vođenja odgovorne politike nas je izlagao lažima i optužbama tzv. patriota bez pokrića, ali sve je to mala žrtva za veliko dobro koje smo postigli.

  • Politika

  • 12. Mar. 2024  12. Mar. 2024

  • 3

Vođenje odgovorne politike ne donosi političke poene, ali donosi veliko društveno dobro.

Povodom izjave Ursule von der Layen, predsjednice Evropske komisije, da će EU dati zeleno svjetlo BiH za otvaranje pristupnih pregovora, te da je BiH u posljednjih godinu dana napravila veći napredak na EU putu nego u prethodnih deset godina, oglasile su se stranke Trojke, piše Politički.ba.

„Pozdravljamo najavu otvaranja pregovora s EU. To je bilo jedno od naših najvećih predizbornih obećanja građanima i jedan od najvećih političkih ciljeva koje smo planirali ostvariti. Najavljeno otvaranje pristupnih pregovora nesumnjivo bi se odrazilo na kvalitetu života naših građanki i građana, a ta kvaliteta će rasti kako budemo dodatno usklađivali bh. standarde s evropskim, sve do konačnog punopravnog članstva. Također, vrlo je važno što bi se otvaranjem pristupnih pregovora dodatno širio evropski, zapadni utjecaj u BiH te bi mogućnosti drugih globalno-političkih utjecaja bile smanjene na najmanju mjeru.

Posebno smo zadovoljni činjenicom da je EU prepoznala naše napore u posljednjih godinu dana i tim povodom želimo reći da su jedini kvalitativni pomak u strukturi vlasti u odnosu na prethodnu upravo stranke Trojke. Nedostajala je na bh. političkoj sceni strana otvorena za pregovore, strana koja je znala o čemu se može, a o čemu ne može postići dogovor i nerješive probleme mudro ostavljala po strani dok za njih dođe vrijeme. Mi, stranke Trojke, bili smo ta strana. Znali smo dobro da će tek otvaranjem pristupnih pregovora moći biti otvorene neke druge vrlo važne teme o kojima do sad nije bilo konsenzusa.

Naš pristup strpljivog vođenja odgovorne politike nas je izlagao lažima i optužbama tzv. patriota bez pokrića, ali sve je to mala žrtva za veliko dobro koje smo postigli.

Nastavljamo dalje, ovo je dosad najvažniji korak na našem putu ka EU, ali ne i najvažniji u cijelom procesu priključenja. Odmah nastavljamo dalje, do što skorijeg članstva u društvu najnaprednijih".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...