SKANDAL U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: Težak incident na kraju zasjedanja, ministar psovao majku zastupniku, a onda je Stevandić napravio još goru stvar…

Kulminacija i najveći incident se dogodio na kraju sjednice.

  • Mini market

  • 13. Mar. 2024  13. Mar. 2024

  • 4

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske koja je počela jučer u 10 sati okončana je sinoć u kasnim večernjim satima

Sjednica je okončana nakon što su zastupnici razmotrili Nacrt zakona o samostalnim poduzetnicima. No, jučer održanu sjednicu obilježio je novi skandal.

Naime, bez ikakvog obrazloženja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske produžena je sinoć do 23 sata, iako je po Poslovniku predviđeno vrijeme za rad do 20 sati. Atmosfera u sali bila je veoma napeta od početka sjednice, a predsjedavajući Stevandić na sve moguće načine pokušavao je da ponizi poslanike opozicije držeći im predavanja i komentirajući svaku diskusiju.

Kulminacija i najveći incident se dogodio na kraju sjednice.

Nakon što je zastupnik Nebojša Vukanović ministru privrede RS-a Vojinu Mitroviću postavio pitanje da li je njegova supruga investitor solarne elektrane od 260 miliona maraka u Bileći, odakle mu novac i da li se nalazi u sukobu interesa, jer kao ministar odlučuje o koncesiji svoje supruge, ministar je prvo pozitivno odgovorio i potvrdio da su informacije tačne, da ima 600 miliona maraka a onda, ničim izazvan, Vukanoviću opsovao majku.

Umjesto da Mitrovića kazni i izbaci sa sjednice, u kojoj je gost, Nenad Stevandić se obrušio na Vukanovića zatraživši od osiguranja da ga izbace iz sale, tvrdeći da niko nije psovao, a pola minuta ranije opomenuo je Mitrovića zbog psovki.

U nastavku pogledajte video!

Danas će poslanici razmatrati Nacrt zakona o pripajanju dijela grada Zvornika općini Lopare.

Pored toga, bit će razmatran i prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske za 2024. godinu, izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke RS-a i fondova za 2022. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora.

Nastavak sjednice zakazan je danas za 10 sati.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...