NAJVEĆI MILJENIK DJECE: Edin Džeko dobio mural u turskom gradu sa najvećom kurdskom zajednicom

Diyarbakir je grad sa najvećom kurdskom zajednicom u Turskoj, a prije više od godinu dana teško je pogođen zemljotresom.

  • Sport

  • 13. Mar. 2024  

  • 1

Kapiten Fenerbahcea i reprezentacije BiH Edin Džeko (37) dobio je mural u turskom gradu Diyarbakir.

Diyarbakir je grad sa najvećom kurdskom zajednicom u Turskoj, a prije više od godinu dana teško je pogođen zemljotresom.

Djeca iz Diyarbakira su tražila od Volkana Hulura, gradonačelnika ovog grada, da im urade murale tri najveće zvijezde Fenerbahčea, Bešiktaš i Galatasaray.

Hulur je ispunio želju djeci i naslikani su murali Edina Džeke, Maura Icardija i Vincenta Aboubakara.

Edin Džeko je od dolaska u Fener najveća zvijezda ovog kluba, a mural u Diyarbakiru je još jedan pokazatelj toga.

Džeko je odigrao 35 utakmica ove sezone, postigao je 22 gola i dodao devet golova. Prvi je strijelac Superlige sa 18 golova, tri više od Icardija. Fenerbahce naredni meč u Superligi igra u nedjelju protiv Trabzonspora, dok ih sutra očekuje duel u Konferencijskoj Ligi protiv Royan Uniona. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...