NEMA MILOSTI ZA ONE KOJI KRŠE ZAKON: Policija u Italiji kaznila ženu od 103 godine zbog isteka vozačke dozvole

Kupiću sebi 'vespu' - poručila je Đuzepina

  • Šareni svijet

  • 14. Mar. 2024  

  • 0

Italijanska policija kaznila je ženu staru 103 godine, koja je vozila sa isteklom vozačkom dozvolom, piše list "Guardian".

Policija je u jedan sat iza ponoći dobila dojavu o osobi koja ugrožava okolinu i vozi nebezbjedno u mjestu Bondeno na sjeveru Italije, gradu od oko 13.000 stanovnika nedaleko od Ferare, u oblasti Emilija Romanja.

Kada su stigli na lice mjesta policija je bila iznenađena kada su vidjeli kada je rođena vozačica.

Đuzepina Molinari, poznata kao Đoze, rođena je 1920. Ona se vozila u Bondeno da se sastane sa prijateljima i vjerovatno se izgubila u mraku i nije znala put nazad.

Njena vozačka dozvola istekla je prije dvije godine. U Italiji, vozači stariji od 80 godina moraju svake dvije godine da prođu ljekarski pregled i dobiju novu dozvolu.

Molinarijeva je novčano kažnjena, a policija ju je odvela kući.

"Kupiću sebi 'vespu'. U međuvremenu, prijatelje ću posjećivati biciklom", rekla je ona lokalnom listu "La Nuova Ferara".

Gradonačelnik Ferare Alan Fabri rekao je da bi on radije Đozei dao medalju, a ne novčanu kaznu zbog njenog pristupa životu.

   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...