ŽELJE MILORADA DODIKA: "Glavni pregovarač sa Evropskom unijom da bude iz RS-a"

- Pozdravljamo to što je najavljen pregovarački status. Očekujemo da zalaganja naše partije za taj evropski put budu prepoznata - naveo je Dodik.

  • Vijesti

  • 15. Mar. 2024  15. Mar. 2024

  • 5

Glavni pregovarač sa Evropskom unijom treba da bude iz Republike Srpske, poručio je predsjednik Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, prenosi RTRS

Naglasio je da SNSD podržava evropski put.

- Pozdravljamo to što je najavljen pregovarački status. Očekujemo da zalaganja naše partije za taj evropski put budu prepoznata - naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je na Izvršnom komitetu naglašeno da je potrebno potpuno poštovanje mehanizma koordinacije, te istakao da smatra da Republici Srpskoj treba da pripadne mjesto glavnog pregovarača.

- Ministar je Bošnjak, zamjenik je Hrvat. Zadovoljeni su svi u pregovaračkom procesu kada je riječ o Federaciji. Mi ćemo to tražiti - naveo je Dodik.

Rekao je da je SNSD oduvijek bio za rješavanje 14 prioriteta u paketu.

- Zakon o Ustavnom sudu je dio tih prioriteta i na rješavanju pitanja sastava Ustavnog suda insistiramo - rekao je Dodik.

Istakao je da Izvršni komitet analizirao ekonomsku i bezbjednosnu situaciju u RS.

- Politička situacija u Republici Srpskoj poprima elemente lokalnih izbora i veoma je jasno da koalicija koja je na vlasti ostaje čvrsto okupljena i čvrsto povezana - jasan je Dodik.

Istakao je da žele građanima da i dalje osiguraju bezbjednst koja je do sada bila nesumnjiva.

- Primjećujemo da opozicija pokušava da se konsoliduje, što je legitimno u izbornoj godini - naveo je Dodik.

Kaže da su odnosi na globalnom nivou su vrlo složeni.

- A u Srpskoj smo itekako svjesni toga. U regionu ne postoje okolnosti i faktori koji bi mogli dovesti u pitanje bezbjednost u Srpskoj. Želim da pohvalim policiju Srpske - rekao je Dodik.

Dodik je izjavio je da je budžetsko finansiranje u RS stabilno, te da se redovno izmiruju sve obaveze, kao i da se vodi računa da sve lokalne zajednice budu solventne i kreatori investicione potrošnje.

Dodik je rekao da će Republika Srpska u narednih nekoliko sedmica izmiriti sve svoje obaveze dospjele za prošlu godine, te pojasnio da su to samo tehnička pitanja i stvari, koje nisu mogle biti obračunate ranije.

Dodik je rekao je da je ambasador BiH pri UN u Ženevi Bojan Vujić na sjednici Savjeta za ljudska prava iznio zvanične stavove o situaciji u BiH u vezi sa terorističkom prijetnjom i da se pozvao na izvore kao što su State department i evropska relevantna tijela.

Dodik je istakao da je bošnjačkim političarima zasmetao Vujićev govor, te ukazao na postupke ambasadora BiH u UN Zlatka Lagumdžije koji pokušava da bez ikakvih ovlaštenja u proceduru u UN gurne deklaraciju o Srebrenici.

Izvršni komitet SNSD je zaključio da je SNSD snažna politička partija koja će u svim gradovima i opštinama ponuditi svoje kandidate, naveo je Dodik, prenosi RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...