"CILJ JE ZAŠTITA INTERESA BOŠNJAKA U MOSTARU I HERCEGOVINI": Uspostavljen Inicijativni odbor Foruma Bošnjaka Hercegovine

Primarna zadaća Foruma Bošnjaka Hercegovine u ovom trenutku biće realizacija projekta Interkulturnog centra Mevlana na lokalitetu Lakišića harema u centru Mostara

  • Društvo

  • 16. Mar. 2024  

  • 0

U Mostaru je sinoć uspostavljen Inicijativni odbor Foruma Bošnjaka Hercegovine koji će u fokusu svoga djelovanja imati ključne teme od interesa za Bošnjake u Mostaru i Hercegovini, zalažući se za osiguranje njihovih ličnih i kolektivnih prava, slobode i dostojanstva.

Primarna zadaća Foruma Bošnjaka Hercegovine u ovom trenutku biće realizacija projekta Interkulturnog centra Mevlana na lokalitetu Lakišića harema u centru Mostara, a koji će biti od svebošnjačkog nacionalnog i kulturnog značaja te doprinijeti izgradnji mira i povjerenja među narodima u multietničkom gradu Mostaru.

Za koordinatora Inicijativnog odbora predložen je gospodin Azem Feriz, predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod Mostar.

Inicijativni odbor sačinjavaju ugledni predstavnici iz svih segmenata društvenog života Bošnjaka u Mostaru i Hercegovini, Islamske zajednice, svih političkih stranaka koje okupljaju Bošnjake, nevladinih organizacija, obrazovnih i kulturnih ustanova, pišu Vijesti.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...