BOŠNJACI ZAJEDNO: Državno izborno povjerenstvo Hrvatske zaprimilo prvu kandidaturu za parlamentarne izbore...

Od subote, 16. marta teče rok od 14 dana u kojemu se mogu podnositi kandidature za izbore koji će se u Hrvatskoj održati u srijedu, 17. aprila, a u inozemstvu 16. i 17. aprila.

  • Regija

  • 18. Mar. 2024  

  • 0

Hrvatsko Državno izborno povjerenstvo (DIP) danas je zaprimilo prvu kandidaturu za parlamentarne izbore, predložila ju je Nacionalna koordinacija Bošnjaka u Hrvatskoj – Bošnjaci zajedno!, a kandidat je Armin Hodžić. Kandidatura je to za 12., 'manjinsku' jedinicu u kojeg zajedničkog zastupnika biraju pripadnici albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine.

Hodžićevo ime nije nepoznato pratiteljima izbora, kao kandidat grupe birača nastupio je i na saborskim izborima 2020. godine, no u konkurenciji sedam kandidata za zastupnicu pet manjina izabrana je Ermina Lekaj Prljaskaj iza koje je stajala Unija Albanaca u Hrvatskoj.

U 12. izbornoj jedinici, koju čini cijela Hrvatska, pripadnici nacionalnih manjima biraju osam zastupnika: tri srpska, po jednog talijanska i mađarska, jednog zajedničkog češka i slovačka, jednog pet ranije spomenutih manjina, a jednog 12 manjina (austrijska, bugarska, njemačka, poljska, romska, rumunjska, rusinska, ruska, turska, ukrajinska, vlaška i židovska).

Od subote, 16. marta teče rok od 14 dana u kojemu se mogu podnositi kandidature za izbore koji će se u Hrvatskoj održati u srijedu, 17. aprila, a u inozemstvu 16. i 17. aprila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...