ŽELJANA ZOVKO BIJESNA NA MILANOVIĆA: „Cijelo vrijeme je manipulirao Hrvatima u BiH; Sram ga bilo“!

Zovko je potvrdila svoju neupitnu lojalnost HDZ-u i Andreju Plenkoviću

  • Mini market

  • 17. Mar. 2024  

  • 1

Najava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da će se kandidirati na predstojećim izborima u susjednoj državi, izazvala je pravi politički zemljotres. Tome je u najvećoj mjeri bio posvećen i današnji veliki skup Hrvatske demokratske zajednice u zagrebačkoj dvorani „Lisinski“ na kojem je, pored ostalih, bila prisutna i Željana Zovko, zastupnica u Evropskom parlamentu.

U izjavi medijima Zovko nije mogla sakriti svoju rezigniranost Milanovićevim potezom.

„Milanovićeva odluka je sramotna. On je cijelo vrijeme manipulirao Hrvatima iz Bosne i Hercegovine. Sram ga bilo!“, ljutito  je kazala.

Željana Zovko tako je potvrdila svoju neupitnu lojalnost Hrvatskoj demokratskoj zajednici i njenom lideru Andreju Plenkoviću. Ona je prvi svoj mandat u Evropskom parlamentu dobila zahvaljujući Plenkoviću, koji se 2017. vratio iz Brisela u Hrvatsku da bi preuzeo HDZ i prepustio joj svoju fotelju. Dvije godine kasnije, 2019. na izborima za Evropski parlament u Hrvatskoj Zovko je bila jedna od četvoro kadidata HDZ-a koji su osvojili mandate.

Nema sumnje da Željana Zovko računa da će i na narednim izborima za EP koji se održavaju početkom juna ove godine dobro kotirati na listi HDZ-a i tako osigurati novih pet godina unosne funkcije koja donosi i mjesečnu plaću od 10-ak hiljada eura, uz mnoge druge povlastice, putovanja, naknade, nagrade...    

(SB)   

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...