DA LI ĆE SRUŠITI PRETHODNI REKORD OD PRIJE DVIJE GODINE: Članovi Predsjedništva BiH na avionske karte planiraju potrošiti više od 245.000 KM, a ovoliko izdvajaju za hotelski smještaj

Kako se može vidjeti iz obavještenja o javnim nabavkama, Predsjedništvo BiH je za avionske karte u ovoj godini planiralo izdvojiti 245.000 KM bez PDV, a za hotelski smještaj u inostranstvu 135.000 KM bez PDV.

  • Vijesti

  • 20. Mar. 2024  20. Mar. 2024

  • 0

Službena putovanja članova Predsjedništva BiH u inostranstvo koštaće građane više do 370.000 KM u ovoj godini, pa ostaje da se vidi da li će premašiti rekord od prije dvije godine kada su na putne troškove u zemlji i inostranstvu spiskali preko 600.000 KM, piše Srpskainfo.

Kako se može vidjeti iz obavještenja o javnim nabavkama, Predsjedništvo BiH je za avionske karte u ovoj godini planiralo izdvojiti 245.000 KM bez PDV, a za hotelski smještaj u inostranstvu 135.000 KM bez PDV.

Naime, Predsjedništvo BiH objavilo je ovih dana odluka o pokretanju postupaka izbora najpovoljnijeg ponuđača za usluge posredovanja u prodaji avionskih karata i organizovanja službenih putovanja.

Na tenderu je pobijedila agencija „Travel plan“ iz Banjaluke, a procijenjena ukupna vrijednost okvirnog sporazuma bez PDV iznosi 245.000 KM.

Sporazum sa ovom agencijom je potpisan 26. februara ove godine i važi do istog perioda 2025.

Zanimljivo je da je na tenderu prvo izabrana agencija „Centrotrans“ iz Sarajeva, u novembru prošle godine, kao najpovoljniji ponuđač.

Na ovu odluku se, međutim, žalila agencija „Travel plan“ iz Banjaluke, pa je njena žalba djelimično usvojena i postupak vraćen na ponovno odlučivanje.

– Komisija za  nabavke je ponovno obavila ocjenu i evaluaciju ponuda, te je utvrđeno da je jedino ponuda ponuđača „Travel plan“ iz Banjaluke dostavljena u skladu sa uslovima iz tenderske dokumentacije. Nakon toga je donesena odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, a to je agencija „Travel plan“ iz Banjaluke – navodi se na Portalu javne nabavke.

Pored avionskih karata, Predsjedništvo BiH je donijelo odluku o pokretanju postupka javne nabavke za usluge hotelskog smještaja u inostranstvu, a procijenjena ukupna vrijednost ugovora je 135.000 KM bez PDV.

Podsjećamo, kako je navedeno u ranijim revizorskim izvještajima, Predsjedništvo BiH je u 2022. godini na službena putovanja po BiH i u inostranstvu potrošilo 646 hiljada KM, a godinu ranije ti troškovi su iznosili oko 415 hiljada KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...