Sport
POLUFINALE NBA PLAY OFF-a: Moćna „Minnesota“ uništila „Denver“, Luka Garza sudjelovao u trijumfu
Prije 19 min0
Krompir se može skuhati u pavlaci i začiniti s malo bijelog luka.
Gastro
22. Mar. 2024 22. Mar. 2024
0
Mnoge domaćice su mišljenja da je pravljenje pire krompira čas posla, vrlo jednostavno jelo, međutim profesionalni kuhari tvrde da, ukoliko želite neodoljivi ukus krompira, morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Uložiti malo više truda.
Pravilno kuhanje krompira je najvažnije kod pripremanja pirea. Prije kuhanja, krompir se oguli i nasiječe na komade. Važno je da su ti komadi približne veličine, manji će se prekuhati, a veći se neće uopće dovoljno skuhati.
Čovjek bi mogao pomisliti da je to svejedno u smislu: "I tako će se sve zgnječiti na kraju u pire". Ali prekuhani krompiri preuzmu previše vode pa je pire onda vodenast.
Još nešto, krompir je poput male spužve. On upija tekućinu u kojoj se kuha zbog čega se kasnije može lako zgnječiti u pire. Ali voda ne daje pireu nikakvu aromu, zbog čega je najbolje krompir odmah skuhati u lagano posoljenom mlijeku.
Tako će krompir odmah preuzeti dio arome te će kasnije biti jako kremast. Osim toga, kod kuhanja dodajte malo jestivog škroba u mlijeko. Ako ćete kasnije trebati još malo tekućine za pire, nećete morati dodati mlijeko iz frižidera, nego mješavinu mlijeka i škroba. To će fino zgusnuti i još aromatizirati pire.
Također, krompir se može skuhati i u vrhnju, te začiniti s malo bijelog luka i svježim začinskim biljem poput majčine dušice ili ruzmarina.
Sport
POLUFINALE NBA PLAY OFF-a: Moćna „Minnesota“ uništila „Denver“, Luka Garza sudjelovao u trijumfu
Prije 19 min0
Hronika
CURE DETALJI DRAME U AUSTRIJI: Djevojka iz Bosne i Hercegovine napravila krš i lom na cesti, policija je krenula u potragu...
Prije 26 min0
Gastro
SPECIJALITET DANA: Danas pravimo pitu od svježeg sira, mini paradajza i mozzarelle (VIDEO)
Prije 30 min0
Vijesti
BURNO U SARAJEVU: Vijeće ministara Bosne i Hercegovine o Izbornom zakonu BiH i Sudu BiH, Dragan Čović ne krije...
Prije 36 min0
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
04. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE JOŠ OVO POPODNE TIRAMISU OD JAGODA I KOKOSA: Isprobajte drugačiju, proljetnu, verziju
05. Maj 20240
Gastro
NOVA PRIJETNJA ZA ANDROIDE: Hakeri koriste ovu grešku - evo šta trebate deinstalirati
Prije 19h0
Gastro
I NE ZABORAVITE JOGURT: Danas pravimo sirnicu na malo drugačiji način…
06. Maj 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.