IZ UEFA-e NAGOVJEŠTAVAJU DRASTIČNE MJERE: Turska bi mogla biti izbačena s Evropskog prvenstva zbog...

Turska Superliga je pod strogim nadzorom.

  • Sport

  • 23. Mar. 2024  23. Mar. 2024

  • 0

Turska bi mogla biti izbačena s Evropskog prvenstva zbog incidenta koji se dogodio na derbiju turskog prvenstva između Trabzonspora i Fenerbahčea, tvrdi tamošnji novinar Mahmud Rzajev, pozivajući se na izvore unutar UEFA-e.

Prema Rzajevu, sukob između navijača Trabzonspora i fudbalera Fenerbahčea izazvao je ozbiljnu zabrinutost u UEFA-i. Navodno je razgovarao s jednim zvaničnikom UEFA-e koji je naglasio da bi se UEFA mogla iznenaditi ukoliko fudbaleri Fenerbahčea ne budu kažnjeni zbog sukoba s navijačima Trabzonspora.

Postoji mogućnost pokretanja velike istrage ukoliko se dokaže da politika utječe na Turski fudbalski savez, što bi moglo rezultirati velikim sankcijama.

Rzajev čak tvrdi da bi turska reprezentacija mogla biti izbačena s EURA 2024, te ističe da je Turska Superliga trenutno pod strogim nadzorom, što znači da se mogu očekivati daljnje akcije u bilo kojem trenutku.

UEFA da çalışan bir yetkili ile tesadüfen görüştüm bugün. @Fenerbahce -@Trabzonspor maçı ile ilgili bir kaç soru sordum adamdan. Aldığım cevaplara göre @Fenerbahce li futbolculara @TFF_Org den ceza gelirse çok büyük skandal olur söyledi. @Fenerbahce nin ligden çekilmesinden… Show more

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...