KOLUMNA DRAGANA BURSAĆA: Nestoroviću, koliko Srbije u Crnoj Gori je dovoljno Srbije?

Naravno, nikad nije sve do onoga koji izgovara šovinističke nebuloze poput Nestorovića. Kako reče Nikolaidis, asimilacija nije zabranjena, pa dobrovoljno ili interesno posrbljavanje, odnsodno dosrbljavanje građana Crne Gore izgleda spada u kategoriju novih neophodnosti glede potpune srbifikacije zemlje.

  • Mini market

  • 24. Mar. 2024  

  • 2

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

Za beogradsku vrhušku, njihovu vlast i tzv. opoziciju, sve sa Crkvom Srbije, stvar je kristalno jasna – Crna Gora je većinski srpska zemlja na kojoj se tek treba izvršiti konačno dosrbljavanje. Ovaj hudi Nestorović je samo glasnik tog svijeta. Mislite o tome!“

Izborni rezervni točak Vučićeve vlasti, teoretičar zavjere i bizarni lik Branimir Nestorović kaže da Srbija treba mnogo više da se miješa u poslove Crne Gore. Jer su Srbi navodno većinsko stanovništvo ovdje.

Preciznije:

“Kažu tamo da ne možemo da se miješamo u poslove druge države. To je država u kojoj je većinsko stanovništvo naše. Kako ne možemo da se miješamo u poslove države gdje žive naši ljudi? Sutra ćemo da kažemo da ne možemo da se miješamo u Kosovo jer su tamo Albanci u većini. To je ta filozofija”, poručuje Nestorović.

Kad je dosta?

Na stranu sad Nestorovićev rad sa Vučićem ne bi li se uspješno pobrali glasovi neodlučnih kojima je srpski nacionalizam drag. Na stranu njegovo drugovanje sa Dodikom i ekipom iz RS-a, na stranu njegov putinizam i sulude teorije zavjere, na stranu sve… ako ovo može da se stavi na stranu, nego odista, koliko je to srpskog nacionalizma i države Srbije dovoljno u Crnoj Gori? I kad će biti dosta?

Da li je dovoljno to što je izvedena velikosrpska, klerikalna, četnička kontrarevolucija 2020? Da li je dovoljno to što je izdajničkim Temeljnim ugovorom povijesno-kulturna baština Crnogoraca stavljena u (trajno) vlasništvo Crkve Srbije? Da li je dovoljno to što velikosrbski elementi pod krinkom lažne ugroženosti preoravaju građansku Crnu Goru i od nje prave prćiju srpskog sveta? Da li je dovoljno to što neočetnici po opštinama prijete svakome onome ko pokaže prstom na četničanje? Da li je dosta to što se intelektualcima pale lutke, a profesori tuže zbog verbalnog delikta, jer se ne uklapaju u sheme editovane Velike Srbije? Da li je dosta što se zemlja gura iz NATO-a u okrilje kojekakvih BRIKS-ova i ostalih ruskih ideala? Da li je dovoljno to što je Crna Gora od predvorja EU došla pred moskovsko-beogradski gulag? Je li dovoljno to što Crkva Srbije po Crnoj Gori zajedno sa izdajničkim elementima urnira po crnogorskoj teritoriji sve sa svojim građevinama, koje niču kao gljive poslije kiše? Naposlije, je li dovoljno to što je deklarirani, ali baš deklarirani četnik na čelu Skupštine Crne Gore?

Zaista, uvaženi doktore Nestoroviću, kad je to dovoljno i dosta Srbije u Crnoj Gori i kako to Srbija treba jače, više i bolje da se miješa u ono što je ostalo od nekada građanske, antifašističke države?

Završni čin: Dosrbljavanje

Jer, sljedeći korak je nekakva Podgorička skupština i prisajedinjenje (čitaj okupacija) onoga što nije okupirano sve sa simbolikom Karađorđevića u Vučićevoj koži. A poseban par rukava je mitsko “srpsko većinsko stanovništvo“. Ako je 32% većina od bilo čega, slaba vam je matematika, doktore. Tačnije, tačno je onakva kakva su vam bila i predviđanja o “najsmešnijem virusu na svetu“, glede COVID-a. Mada, u srpskom svetu gdje se vječito simulira “srpska ugroženost“, 32% je i više nego dovoljno, kako se sad čini, da se mijenja u budućnosti i ustav zemlje i da se od Crne Gore stvara nekakva Republika Srpska.

Pa je zapravo Nestorović samo lakmus papir i probni balon, preko čijih ideja, nakana i zamisli Beograd ispituje puls javnog mnijenja u Srbiji, ali još više u Crnoj Gori. Pogotovo u Crnoj Gori. Jer ako građani, baš istinski građani Crne Gore, prespavaju i ovaj “upitnik“ biće da je odista 32% više od 68%. Jer tako to ide u statistici srpskog sveta i na osnovu te statistike, on se kao kakva pošast širi regionom.

Nije sve do Nestorovića

Naravno, nikad nije sve do onoga koji izgovara šovinističke nebuloze poput Nestorovića. Kako reče Nikolaidis, asimilacija nije zabranjena, pa dobrovoljno ili interesno posrbljavanje, odnsodno dosrbljavanje građana Crne Gore izgleda spada u kategoriju novih neophodnosti glede potpune srbifikacije zemlje.

A onda se približavamo “dovoljnom uzroku“ i dovoljnoj posljedici. Dovoljno će, izgleda, biti kad Srbija postane gruntovni vlasnik i kad proguta ono malo suverenosti što je ostalo Crnoj Gori, i kad se novi/stari srpski vladar prošeta kao autokrat po Podgorici ili Cetinju dokazujući da je “sve ovo srpsko“.

Ako mislite, dragi građani Crne Gore, da je taj datum daleko, sjetite se da ste bili NATO zemlja na vratima EU, a sada se sve glasnije se priča o izlasku iz NATO pakta i priključenju “nekim drugim savezima“. Sjetite se da je umjesto progresivnih evropskih političara na vlasti beogradsko-četnička klikla, koja vrši dosrbljavanje onih malih arhipelaga umnosti koji ne misle kao Nestorović i ostali Nestorovići.

E to će onda biti dovoljno!

Dakle, ne pričam o teorijama zavjere, nego o stanju stvari u ljudskom umu – kad Crna Gora bude većinski puna malih i velikih Nestorovića, tu je njen potpuni pad.

Neću da vjerujem u to, ali boli briga realnost u što ja hoću ili neću da vjerujem. Kao što je za mene Crna Gora država građana Crne Gore, za beogradsku vrhušku, njihovu vlast i tzv. Opoziciju, sve sa Crkvom Srbije, ona je kristalno jasno – većinski srpska zemlja na kojoj se tek treba izvršiti dosrbljavanje. Ovaj hudi Nestorović je samo glasnik tog svijeta. Mislite o tome!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...