NEVJEROVATNE TVRDNJE MARIJE ZAHAROVE: "Amerika pokriva Zelenskog spominjanjem..."

Ona je kazala da je "ranija američka intervencija na Bliskom istoku dovela do pojave, jačanja i institucionalizacije niza radikalnih i terorističkih grupa koje su i danas aktivne u tom regionu".

  • Svijet

  • 25. Mar. 2024  

  • 0

-Nakon napada na koncertnu dvoranu u blizini Moskve, Amerika pokušava da spasi Ukrajinu pominjanjem terorističke grupe "Islamska država" i da prikrije sebe i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je stvorila, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

-Američki politički inženjeri su sami sebe satjerali u ćošak pričama da je napad na 'Krokus siti hol' izvršila teroristička grupa 'Islamska država', rekla je Zaharova.

Zaharova je kazala da niz faktora "direktno i indirektno ukazuje na umiješanost američkih vlasti u sponzorisanje ukrajinskog terorizma".

Ona je kazala da je "ranija američka intervencija na Bliskom istoku dovela do pojave, jačanja i institucionalizacije niza radikalnih i terorističkih grupa koje su i danas aktivne u tom regionu".

"Koja je logika, pitate se? Novac i moć. A, s obzirom na međunarodno-pravnu zabranu direktnih intervencija, riječ je i sijanju 'kontrolisanog haosa' i preoblikovanju svjetskog poretka rukama terorista. Pažnja, pitanje za Bijelu kuću: da li ste sigurni da je 'Islamska država'? Nećete li se kasnije predomisliti?", dodala je Zaharova. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...