BURNO U NEW YORKU: Rusija ponovo zatražila sazivanje sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija povodom godišnjice NATO udara na SR Jugoslaviju...

Poljanski je ranije izjavio da su zapadne delegacije ružno postupile sprečavanjem rasprave o NATO bombardovanju 25. marta, koju je inicirala Rusija.

  • Svijet

  • 27. Mar. 2024  

  • 3

Rusija je ponovo zatražila sazivanje sjednice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija povodom 25-godišnjice početka NATO bombardiranja SR Jugoslavije, objavio je prvi zamjenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN-u Dmitrij Poljanski.

„Rusija je 25. marta zvaničnim pismom zatražila od japanskog predsjedništva da u bliskoj budućnosti sazove sastanak Viječa sigurnosti UN-a povodom 25-godišnjice agresije NATO na Jugoslaviju“, rekao je Poljanski, javlja Tass.

Poljanski je dodao da je taj zahtjev podijeljen članicama VS UN-a, te da se očekuje zvaničan odgovor japanskog predsjedništva.

Poljanski je ranije izjavio da su zapadne delegacije ružno postupile sprečavanjem rasprave o NATO bombardovanju 25. marta, koju je inicirala Rusija. Ta tačka, međutim, nije stavljena na dnevni red, nakon što su samo tri članice (Alžir, Kina i Rusija) bile za, a 12 ih je bilo suzdržano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...