SAOPĆENJE IZ SUDA BiH: Osumnjičeni za organizovani kriminal pušten iz pritvora, Sud prihvatio kauciju od 489.000 KM

Kaucija se ogleda u upisu hipoteke nad nekretninama.

  • Hronika

  • 27. Mar. 2024  27. Mar. 2024

  • 0

Sud BiH juče je u predmetu Jovan Jošilo i drugi donio rješenje kojim je usvojen prijedlog odbrane ovog Banjalučanina, te je kao mjera za obezbjeđenje prisustva osumnjičenog prihvaćena kaucija od 489.000 KM, koja se ogleda u upisu hipoteke nad nekretninama.

Saopšteno je to iz Suda BiH, odakle dodaju da mjera za obezbjeđenje prisustva osumnjičenog može trajati do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka ili do donošenja drugačije odluke Suda.

"Istovremeno, Sud je prema osumnjičenom odredio mjere zabrane nakon isteka pritvora 26. marta 2024. godine i to: zabranu napuštanja boravišta i zabranu putovanja. Mjere zabrane po ovom rješenju mogu trajati dok za istim postoji potreba ili do drugačije odluke Suda. Kontrola opravdanosti trajanja mjera će se vršiti svaka dva mjeseca", naveli su iz Suda BiH.

Jošilo se, podsjetimo, tereti za organizovani kriminal, a u vezi sa prometom drogama.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...