Politika
MINISTAR ŠTETA UPOREDIO SARAJEVO PRIJE PET GODINA I DANAS: "I neka ovih 25 stavki budu opis mog mandata, iako toga..."
Prije 19 min0
Jednostavno i slasno...
Gastro
29. Mar. 2024
0
Podloga:
230 g mljevenog keksa s maslacem
1 žlica kakaa
50 g otopljenog maslaca
2 žlice skuhane jake crne kave, ohlađene
Krema od sira:
400 g krem sira
70 g šećera u prahu
50 ml skuhane jake crne kave, ohlađene
300 ml slatkog vrhnja
2 žlice vode
1 vrećica želatine u prahu
Priprema:
Pomiješajte mrvljeni keks, kakao, otopljeni maslac i kavu dok se ne sjedine, a zatim utisnite na dno kalupa za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Stavite u hladnjak da se ohladi, a za to vrijeme pripremite kremu od sira.
Električnim mikserom miješajte krem sir, šećer i kavu dok se ne sjedine i nestanu sve eventualne grudice. Stavite na stranu, pa u velikoj zdjeli istucite hladno slatko vrhnje dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
U manji lonac ili džezvu ulijte vodu i usipajte želatinu u prahu, pa ostavite par minuta da nabubri. Zatim rastopite na vrlo laganoj vatri, ne smije zakuhati, već se tek polako rastopiti kako bi se mogla umiješati u kremu.
Umiješajte želatinu u smjesu od krem sira i hitrim pokretima sjedinite, pa sada dodajte i tučeno slatko vrhnje.
Izvadite podlogu od keksa iz hladnjaka, ravnomjerno rasporedite nadjev za cheesecake, pa sve skupa vratite u hladnjak i ostavite da se stisne, najbolje preko noći. Idući dan maknite kalup, režite i poslužite, idealno uz šalicu kave.
Politika
MINISTAR ŠTETA UPOREDIO SARAJEVO PRIJE PET GODINA I DANAS: "I neka ovih 25 stavki budu opis mog mandata, iako toga..."
Prije 19 min0
Politika
NIHAD UK PORUČIO ZORANU JANKOVIĆU: "Podrškom Miloradu Dodiku ugrožavate dobre odnose..."
Prije 29 min0
Zabava
AMAR DEDIĆ SE OPORAVIO I TREBAO BI DOBITI NOVOG TRENERA: Upravo onog čiji je klub njegova Benfica prije dvadesetak dana pobijedila u play-offu Lige prvaka
Prije 33 min0
Evropa
NAKON DUŽE PAUZE, DA NEŠTO ČUJEMO I OD ANGELE MERKEL: Pozvala je Evropsku uniju na...
Prije 39 min0
Gastro
STRUČNJACI ODGOVORILI NA VJEČNU DILEMU: Smije li se kuhani i pečeni krompir podgrijavati?
14. Sep. 20250
Gastro
SVAKA SOL NIJE ISTA: Evo šta trebate znati prije nego što idući put posegnete za soljenkom
14. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
Prije 20h0
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.