Evropa
NOVI INCIDENT: Poljski borbeni avioni presreli ruski izviđački avion iznad Baltičkog mora
Prije 6 min0
Jednostavno i slasno...
Gastro
29. Mar. 2024
0
Podloga:
230 g mljevenog keksa s maslacem
1 žlica kakaa
50 g otopljenog maslaca
2 žlice skuhane jake crne kave, ohlađene
Krema od sira:
400 g krem sira
70 g šećera u prahu
50 ml skuhane jake crne kave, ohlađene
300 ml slatkog vrhnja
2 žlice vode
1 vrećica želatine u prahu
Priprema:
Pomiješajte mrvljeni keks, kakao, otopljeni maslac i kavu dok se ne sjedine, a zatim utisnite na dno kalupa za tortu promjera 20 cm koji ste obložili papirom za pečenje.
Stavite u hladnjak da se ohladi, a za to vrijeme pripremite kremu od sira.
Električnim mikserom miješajte krem sir, šećer i kavu dok se ne sjedine i nestanu sve eventualne grudice. Stavite na stranu, pa u velikoj zdjeli istucite hladno slatko vrhnje dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
U manji lonac ili džezvu ulijte vodu i usipajte želatinu u prahu, pa ostavite par minuta da nabubri. Zatim rastopite na vrlo laganoj vatri, ne smije zakuhati, već se tek polako rastopiti kako bi se mogla umiješati u kremu.
Umiješajte želatinu u smjesu od krem sira i hitrim pokretima sjedinite, pa sada dodajte i tučeno slatko vrhnje.
Izvadite podlogu od keksa iz hladnjaka, ravnomjerno rasporedite nadjev za cheesecake, pa sve skupa vratite u hladnjak i ostavite da se stisne, najbolje preko noći. Idući dan maknite kalup, režite i poslužite, idealno uz šalicu kave.
Evropa
NOVI INCIDENT: Poljski borbeni avioni presreli ruski izviđački avion iznad Baltičkog mora
Prije 6 min0
Mini market
NE ŽALE (BUDŽETSKIH) PARA: BiH kupuje poslovni prostor za DKPT u centru New Yorka za 4,25 miliona maraka
Prije 13 min0
Svijet
POSLJEDICE JEDNE OD NAJVEĆIH PRIRODNIH KATASTROFA U OVOM DIJELU PLANETE: Razorni uragan odnio najmanje 30 života na Karibima
Prije 15 min0
Vijesti
PORED CHRISTIANA SCHMIDTA: Željko Komšić obraća se sutra Vijeću sigurnosti UN-a
Prije 18 min0
Gastro
OVO JE JEDINO POVRĆE KOJE JE BOLJE SMRZNUTO NEGO SVJEŽE: S tim se slažu i kuhari
29. Okt. 20250
Gastro
KAKO NAPRAVITI SAVRŠENU PIZZU KOD KUĆE: Uz ove trikove uvijek će biti sočna i ukusna
28. Okt. 20250
Gastro
MOŽE I U SAKSIJI, NA ZATVORENOM BALKONU ILI TERASI: Kratki vodič za zimski uzgoj domaćeg paradajza...
28. Okt. 20250
Gastro
NAPRAVITE LIGNJE S POMFRITOM I TARTAR SOSOM: Malo ko ih ne poželi barem jednom u mjesecu
28. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.