DODIK KIPTI OD BIJESA: "Deklaraciju o Srebrenici sponzorišu Nijemci" (VIDEO)

"Neka donose kojekakve rezolucije, ali šta? Donijeće, pa ćemo ići dalje. Republika Srpska će biti onoliko koliko mi hoćemo, a ne koliko oni žele. Genocida nije bilo", rekao je Dodik.

  • Politika

  • 30. Mar. 2024  

  • 2

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da priču o deklaraciji genocidu o Srebrenici sponzorišu Nijemci i da će takva nastojanja promijeniti sve odnose unutar Bosne i Hercegovine, a RS samo još bliže dovesti do statusa samostalnosti.

Dodik je ukazao da, da je u Srebrenici zaista bio genocid, ne bi stalno postojala nastojanja i potenciranja da to neko mora da prizna.

"To je deklaracija koja nije obavezuća, ali će muslimanima poslužiti. Nijemci sponzorišu tu deklaraciju kako su Srbi genocidni i kako su počinili genocid, a nisu", rekao je Dodik.

On je istakao da vrijeđa to što ispada da Nijemci nemaju veze sa Kozarom i Јasenovcom, nego su, odjednom, oni su ti koji su za ljudska prava borci.

"Neka donose kojekakve rezolucije, ali šta? Donijeće, pa ćemo ići dalje. Republika Srpska će biti onoliko koliko mi hoćemo, a ne koliko oni žele. Genocida nije bilo", rekao je Dodik.

On je rekao i da se neke stvari mogu spriječiti, a neke ne.

"Ovo ne znam da li ćemo uspjeti. Uspijevali smo na Savjetu bezbjednosti, zahvaljujući Rusima i Kinezima, koji su stavili veto. A, na Generalnoj skupštini UN imate zemlje EU, SAD, arapsko-muslimanske zemlje", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je cijelu priču pokrenuo Zlatko Lagumdžija, koji je ambasador BiH, ali se ponaša kao da je ambasador muslimana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...