"OVO JE OSVETA ZA NAVALJNOG": Hakeri upali u bazu ruskih zatvora, napravili haos od kojeg Putina boli glava

Hakeri tvrde da ta baza podataka sadrži informacije, uključujući kontakte, o 800.000 zatvorenika i njihovih porodica.

  • Jeste li znali

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 0

Grupa anonimnih hakera je na dan smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, 16. februara, napala bazu podataka državnog zatvorskog sistema Rusije.

Hakeri su za CNN izjavili da ta baza podataka sadrži informacije, uključujući kontakte, o 800.000 zatvorenika i njihovih porodica.

Baza sadrži podatke iz arktičke kaznene kolonije gde je Navaljni umro, a hakeri navode da su podelili kontakte zatvorenika i njihovih porodica "u nadi da ih neko može kontaktirati i pomoći da razumijemo šta se dogodilo Navaljnim", prenosi Nova.rs.

Hakeri su tokom napada na stranicu zatvorskog sistema postavili fotografiju Navaljnog i njegove supruge Julije, a također su promijenili cijene svih obroka koje porodice kupuju zatvorenicima i koji obično koštaju više od jednog dolara na jednu rublju.

Ruski opozicionar i oštar kritičar Kremlja Aleksej Navaljni preminuo je u ruskom zatvoru 16. februara. Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...