JOŠ JEDNO PRIZNANJE ZA AUTORSKI RAD: Ruždija Adžović postao član Udruženja pisaca Crne Gore

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima je i Nagrada "15. decembar" koju mu je dodijelila crnogorska Opština Tuzi za književnu, novinarsku i publicističku djelatnost.

  • Kultura

  • 02. Apr. 2024  

  • 0

Novinar, publicista i književnik Ruždija Adžović doživio je još jedno priznanje za svoj autorski rad.

Adžović, koji je član Društva pisaca u Bosni i Hercegovini i član Predsjedništva ovog društva, primljen je u još jednu književnu asocijaciju, Udruženje pisaca i prevodilaca Crne Gore.

"Veoma sam sretan što nisam zaboravljen u Crnoj Gori i u Podgorici gdje sam rođen i gdje sam živio najveći dio svog života. Prijem u Udruženje pisaca i prevodilaca Crne Gore, nakon što sam postao i član Društva pisaca u BiH, još jedna je potvrda da moj stvaralački rad u književnosti i publicistici nije uzaludan i da to neko cijeni", kazao je Adžović.

Adžović je do sada je objavio deset knjiga, među kojima su roman "Ogrlica iz Šanliurfe" (sedam izdanja na bosanskom jeziku), knjigu "Kilibarda - Sarajevski dani", knjigu pripovijetki "Sebijini snovi" (tri izdanja na bosanskom jeziku), knjige "Tunjo - razgovori s Muhamedom Filipovićem" i "Sidran - Živjeti, svjedočiti epohu". Zastupljen je u brojnim zajedničkim zbirkama pripovijetki. Knjige su mu prevedene na engleski, turski i albanski jezik.

Zastupljen je u biografskom leksikonu "Ko je ko u Bosni i Hercegovini" te u leksikonu "Bošnjaci/Muslimani Crne Gore".

Dobitnik je brojnih priznanja, među kojima je i Nagrada "15. decembar" koju mu je dodijelila crnogorska Opština Tuzi za književnu, novinarsku i publicističku djelatnost.

Adžović je i muzičar i muzički stvaralac, a bavi se i slikarstvom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...