PROPALI PREGOVORI VLASTI I OPOZICIJE U SRBIJI: SNS ne prihvata izbore u jednom danu da bi mogao da preseljava birače

Sastanak vlasti i opozicije povodom implementacije preporuka ODIHR-a i održavanja narednih izbora održan je u ponedjeljak, a opozicionari su predstavnicima vladajuće koalicije predali tri zahtjeva, a to su: revizija biračkog spiska, ravnopravan pristup RTS-u i održavanje svih izbora zajedno.

  • Regija

  • 03. Apr. 2024  03. Apr. 2024

  • 0

Pregovori vlasti i opozicije završeni su neuspešno, jer predstavnici vladajuće koalicije odbijaju da se svi izbori održe istovremeno.

"Naprednjaci ne prihvataju tačku 3. koja se odnosi na spajanje izbora i njihovo održavanje u jednom danu. Čak i oko tačke koja se tiče rada javnog servisa, oni su istakli da se u isto vreme, dok se govori o radu RTS, govori o radu televizija N1 i Nova. Za birački spisak su rekli da prihvataju da se kontroliše, ali da oni smatraju da ljudi koji menjaju prebavilišta imaju na to pravo", kaže izvor beogradskog portala Nova.rs.

Predstavnici opozicije trebaju saopštiti šta su njihovi naredni koraci nakon neuspješnih razgovora sa predstavnicima vlasti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...