MARIA ZAHAROVA OTKRIVA DA JE FRANCUSKA "DIGLA" LEGIJU STRANCA: "Očekuje se da će u aprilu grupa..."

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je nedavno izjavio da nije isključeno da bi moglo da dođe do slanja trupa u Ukrajinu što je izazvalo veliku polemiku u javnosti.

  • Svijet

  • 03. Apr. 2024  03. Apr. 2024

  • 1

"Pojavile su se nove informacije o vojnom kontingentu koji Pariz navodno priprema da pošalje u Ukrajinu", izjavila je danas glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Ona je dodala da se radi o bataljonu Legije stranaca.

"Komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila je sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi. Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno 'prebacivanje' na ukrajinsko pozorište vojnih operacija", otkrila je Zaharova, a prenose ruski mediji.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron je nedavno izjavio da nije isključeno da bi moglo da dođe do slanja trupa u Ukrajinu što je izazvalo veliku polemiku u javnosti.

Direktor ruske Vanjske obavještajne službe Sergej Nariškin rekao je da je Pariz već spremio 2.000 vojnika za prvu fazu slanja trupa.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...