VRIJEDI SVAKOG EURA: Simone Inzaghi košta mnogo, ali donosi bogatstvo

Međutim, mnogi će se iznenaditi kada pročitaju da je temperamentni Italijan za nepune tri godine od dolaska u Milano donio Interu prihod od 460 miliona eura.

  • Sport

  • 03. Apr. 2024  

  • 0

Mnogi su se iznenadili kada su pročitali da godišnja plata Simonea Inzaghija (47) iznosi 10 miliona eura neto, što ga čini osmim najbolje plaćenim fudbalskim trenerom Evrope.

Međutim, mnogi će se iznenaditi kada pročitaju da je temperamentni Italijan za nepune tri godine od dolaska u Milano donio Interu prihod od 460 miliona eura.

Znajući za hronične finansijske probleme slavnog kluba, koji se nalazi u periodu sanacije enormnih dugova, nema dileme oko toga da li su na “Meazzi“ zadovoljni saradnjom sa bivšim trenerom Lazija.

Već je poznato da će Inter do kraja sezone, dok bude “šio“ drugu zvjezdicu na dresu, izbrojati 190 miliona eura – 85 miliona od rezultata u UEFA Ligi prvaka ove sezone, 50 miliona za plasman u Ligu prvaka naredne godine i još 50 miliona za obezbjeđeno mjesto na reformisanom FIFA svjetskom prvenstvu klubova.

Ovoj sumi treba dodati i premije za manje-više osiguran “Scudetto“ uz trijumf u Superkupu.

Ovim rezultatima Inter “čekira“ i bonuse od sponzorskih ugovora, a treba podsjetiti da je “Meazza“ konstantno popunjena sa 74.000 i više Interista na tribinama.

Na 18 mjeseci do isteka Inzaghijevog ugovora sa klubom, sportski direktor Beppe Marotta i njegovi saradnici uskoro će otvoriti pregovore o nastavku saradnje, svjesni da u ovom trenutku najmanje četiri kluba iz Premier lige razmišlja o Inzaghiju kao budućem menadžeru.

Bez obzira na to što Inzaghi ne govori engleski, “Tuttosport“ navodi da je Manchester United najkonkretnije zainteresovan za trenera Intera, ali da se njegovo ime pominje u Liverpoolu, Chelseaju i Newcastleu. Inzaghijev agent, navodno, otkrio je torinskom listu da je njegov klijent interesantan i Bayernu iz Minhena.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...