DUŠAN JANJIĆ, DIREKTNO: Zagreb je centar ruskog utjecaja, a ne Beograd i Sarajevo (VIDEO)

Dušan Janjić, predsjednik Foruma za etničke odnose, govoreći o situaciji u regionu kazao je da je centar kominterne i ruskog uticaja uvijek bio Zagreb.

  • Regija

  • 04. Apr. 2024  04. Apr. 2024

  • 2

Janjić je u emisiji "Globalno" BN TV, govorio o situaciji u Hrvatskoj, o odnosima između hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića (SDP) i premijera Andreja Plenkovića (HDZ).

Komentarišući navode da se Milanović ponekad ponaša kao crveni, kao socijalista, maltene kao komunista, pa ga Plenković, naziva "Putinofil" i "ruski plaćenik", a na drugoj strani Plenković se ponaša kao kapitalista, konzervativac, desničar Janjić kaže da oni i dalje imaju podjelu na ljevicu i desnicu. 

"Ne mogu ni da prepoznaju ko je ko. Centar kominterne i ruskog uticaja je uvijek bio Zagreb, a ne ova sirotinja beogradska i sarajevska", kazao je Janjić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...