POTVRĐENO IZ POLICIJE: Konfiskovana Radoičićeva imovina na sjeveru Kosova

"Postojao je sudski nalog da se konfiskuju tri imovine, vila Milana Radoičića, restoran 'Grey' i jedan stan na šestom spratu iznad tog restorana", rekao je Eljšani.

  • Regija

  • 04. Apr. 2024  

  • 1

Agencija za administraciju zaplijenjene ili konfiskovane Imovine na Kosovu konfiskovala je danas dvije nekretnine u Sjevernoj Mitrovici i jednu u opštini Zubin Potok koje se dovode u vezu s napadom oružane grupe Srba na policiju Kosova u Banjskoj prošle godine.

Potvrdio je to za Radio Slobodna Evropa zamjenik direktora policije za region sjever Veton Eljšani, uz napomenu da je policija samo pružala pomoć ovoj agenciji koja funkcioniše u okviru Ministarstva pravde.

"Postojao je sudski nalog da se konfiskuju tri imovine, vila Milana Radoičića, restoran 'Grey' i jedan stan na šestom spratu iznad tog restorana", rekao je Eljšani.

Vila se nalazi na jezeru Gazivode u opštini Zubin Potok na sjeveru Kosova, dok se restoran i stan nalaze u Sjevernoj Mitrovici.

Ove tri nekretnine je u septembru prošle godine najprije zaplijenilo tužilaštvo Kosova.

Milan Radoičić, bivši potpredsjednik Srpske liste, priznao je da je organizovao i rukovodio napadom na policiju Kosova 24. septembra kada je ubijen jedan policajac, dok su u razmjeni vatre ubijena i trojica napadača.

Kosovo je optužilo Srbiju da stoji iza organizacije ovog napada, što je Beograd negirao.

Srpska lista, najveća partija Srba na Kosovu koja ima podršku Beograda, je ocijenila da ova konfiskacija imovine Milana Radoičića "protivpravna i neosnovana", te da za cilj ima "eskalaciju" i "iseljavanje Srba sa Kosova".

Prva je to reakcija Srpske liste na dešavanja vezana za Milana Radoičića od napada u Banjskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...