Sport
KATALONCI GA ŽELE U SVOJIM REDOVIMA: Da li će veznjak Arsenala moći odbiti ponudu iz Barcelone?
Prije 1h0
Prevod naziva jela doslovno znači damska bedra, zbog mekoće i slasti koje je jelo očito izazivalo kod konuzmenata.
Gastro
05. Apr. 2024
0
Prevod naziva jela doslovno znači damska bedra, zbog mekoće i slasti koje je jelo očito izazivalo kod konuzmenata.
Da bi napravili savršene kadun butiće potrebno je:
650 g Telećeg mesa bez kostiju (ili 400 g teletine i 250 g janjetine)
100 g Riža
Malo celera
Peršun, so, biber
Masnoća za prženje
Brašno za pohovanje
3 jaja
Mješavina začina
2 Limun
Mineralna voda
Priprema:
Meso sameljite, posolite, izmješajte, te podijelite na dvije polovine. Rižu prokuhajte u istoj količini vode, sve dok ne pokupi vodu.
Peršun i celer isjeckajte sitno. Jednu polovinu mesa prepržite na masnoći te skinite s vatre. U ovo meso dodajte peršun, celer, biber, rižu, te mješavinu začina i dobro izmješajte.
Potom u smjesu dodajte drugu polovinu sirovog mesa, koju ste prethodno odvojili i opet izmješajte. Od mesa oblikujte male butiće od oko 70 g po porciji.
Kada ste spremili butiće, od jaja pripremite tzv. orli masu za pohovanje. Za ovu masu potrebno je odvojiti žumanca od bjelanaca, te od bjelanaca napraviti snijeg.
U žumance dodajte malo brašna, soli, mineralne vode, te ovu smjesu lagano sipajte u snijeg od bjelanaca i miješajte rukom da bjelance ne bi „spalo“.
Kadun butiće koje te prethodno napravili najprije uvaljajte u brašno, pa potom stavite u masu i pržite u dubokoj masnoći.
Kadun butiće servirajte sa limunom, kada se prepolove po njima je potrebno posuti limunovog soka.
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Sport
KATALONCI GA ŽELE U SVOJIM REDOVIMA: Da li će veznjak Arsenala moći odbiti ponudu iz Barcelone?
Prije 1h0
Svijet
KAŽU DA PUTIN VIŠE NE MOŽE ZAVRŠITI RAT NI KADA BI HTIO: "Rusima o tome ovisi život, zaokret bi značio kolaps!"
Prije 1h0
Društvo
NJEMAČKE NOVINE PIŠU O DEMOGRAFSKOM SLOMU BALKANA: "Političari u toj regiji kasno su shvatili ozbiljnost stanja"
Prije 2h0
Sport
LAKERSI DALI OTKAZ TRENERU NAKON DEBAKLA PROTIV DENVERA: "Bio je pakao sjediti u ovoj..."
Prije 2h0
Gastro
PROLJETNI DETOKS: Ovaj sok idealan je i za jačanje imuniteta
02. Maj 20240
Gastro
MOŽDA NIJE "PRIGODNO" ZA 1. MAJ, ALI ZA DRUGI JESTE: Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerovatno ukusno i hrskavo.
01. Maj 20240
Gastro
ODMAH NAKON PRVOMAJSKOG ROŠTILJA: Na brzinu napravite desert za koji vam treba samo jedna jabuka i oduševite ukućane… (VIDEO)
01. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.