TRUMP SRUŠIO REKORD U VISINI DONACIJE: Za noć skupio 50,5 miliona dolara

„Sada je jasnije nego ikad prije da smo dobili ne samo novac, već i poruku da dovedemo Trumpa do pobjede 5. novembra“, naveli su u saopštenju njegovi viši savjetnici.

  • Svijet

  • 07. Apr. 2024  07. Apr. 2024

  • 0

Predizborni štab Donalda Trumpa saopštio je danas da je u subotu u veče, na donatorskom skupu na Floridi, sakupljeno 50,5 miliona dolara za kampanju bivšeg predsjednika, prenosi FoNet.

Na skupu koji je organizovan u Palm Beach, U domu milijardera Džona Polsona, oboren je rekord u iznosu donacija sakupljenih u jednom danu, a riječ je o sumi koja je skoro dvostruko veća od 26 miliona dolara, koliko je nedavno dobio Jo Biden na donatorskom skupu kome su prisustvovali bivši predsednici Bil Klinton i Barak Obama u Njujorku, prenosi AP.

„Sada je jasnije nego ikad prije da smo dobili ne samo novac, već i poruku da dovedemo Trumpa do pobjede 5. novembra“, naveli su u saopštenju njegovi viši savjetnici.

„Ovo je bilo nevjerovatno veče prije nego što je i počelo, jer su ljudi željeli da doprinesu cilju da Amerika ponovo postane velika, i to se dogodilo“, rekao je Trump novinarima kada je došao na skup sa suprugom Melanijom.

Trumpov predizborni štab je ranije ove nedjelje saopštio da su u martu prikupili više od 65,6 miliona dolara i zaključili mjesec sa ukupnim budžetom od 93,1 milion. Kada se tome doda iznos koji je prikupljen u subotu, to je i dalje znatno manje od trenutnog Bidenovog budžeta, koji iznosi 192 miliona dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...