GRČKA ZABRANILA UPOTREBU PAPIRNIH ULAZNICA NA STADIONE: Ovo je razlog

Prema novim pravilima, navijačima će biti dozvoljeno da ulaze na stadione koristeći QR kodove na svojim mobilnim telefonima, koje je izdala vlada.

  • Sport

  • 09. Apr. 2024  

  • 0

Grčke vlasti uvele su zabranu korištenja papirnih ulaznica na fudbalske mečeve u sklopu napora da se suzbije nasilje na fudbalskim terenima.

Prema novim pravilima, navijačima će biti dozvoljeno da ulaze na stadione koristeći QR kodove na svojim mobilnim telefonima, koje je izdala vlada.

Skoro dva mjeseca stadioni u Grčkoj su zatvoreni za navijače nakon smrti jednog policajca koji je pogođen bakljom tokom nereda navijača u decembru u Atini.

Počevši od utorka, navijači će morati da kupuju karte online i da verifikuju kupovinu koristeći državnu aplikaciju koja se koristi za plaćanje poreza i pristupu online državnim uslugama.

Ministar za digitalno upravljanje Dimitris Papastregiou je rekao da će faza potpunog ukidanja papirnih ulaznica trajati mjesec dana. Izuzetak će, kako je rekao, biti za maloljetnike.

“Cilj je takođe da se grčka policija oslobodi potrebe da obezbIJedi stotine policajaca za svaki meč. Policija neće biti potrebna na ulazima na stadion”, rekao je Papastregiou.

Ministar je rekao da je 10.000 od sadašnjih 80.000 vlasnika sezonskih karata već prešlo na novi elektronski sistem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...