„SLJEDBENICI SOTONE; MILE JE NA VATRI; PRVO SI GOVORIO DA JE BIO GENOCID…“: Burne reakcije na društvenim mrežama nakon Dodikovog negiranja genocida u Beogradu…

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 12. Apr. 2024  

  • 4

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon novog negiranja genocida od strane predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika.

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

-Rekao sam i javno govorim da se genocid u Srebrenici nije desio. Smatramo da je stavljanje rezolucije o Srebrenici na glasanje u Generalnoj skupštini UN-a direktno rušenje mogućnosti da se živi u BiH. To je direktno upereno protiv Srpske i srpskog naroda u cjelini. Zahvalan sam Aleksandru Vučiću, koji je mogao i da se ne bavi ovim pitanjem, ali je odlučio suprotno. Smatram da će Srpska imati sjednicu u Narodnoj skupštini, a biće organizovan i veliki narodni miting.

U Srebrenici je na tom istom prostoru ubijeno 3.500 Srba. Stradanje Srba je odbačeno, a pominje se samo stradanje Bošnjaka. Sve se nastavlja u slijedu, ignorisanja istorijskih i činjenica na terenu, a i želje da se izgradi savremena budućnost. Ukoliko dođe do odlučivanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Republika Srpska treba da prestane da odlučuje na nivou BiH jer ne vidi nikakav smisao da ostane u BiH kao njen sastavni dio, te će svoj status regulisati tako da samostalno krene dalje, poručio je Dodik.

(SB)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...