VUČIĆEV TRABANT VULIN NAZVAO ANNALENU BAERBOCK NACISTKINJOM: "Spominjete rezoluciju o Srebrenici, a ne spominjete strijeljanje kragujevačkih đaka"

"Nije lako biti unuka naciste kao Annalena Baerbock", izjavio je Vulin

  • Regija

  • 13. Apr. 2024  13. Apr. 2024

  • 2

Osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin upitao je danas zašto se, ako se rezolucija o genocidu ne odnosi ni na jedan narod, kao što nam objašnjavaju zemlje NATO-a i EU, osim Srebrenice ne pominje streljanje kragujevačkih đaka i zašto za svjetski dan obilježavanja genocida nije odabran 21. oktobar, kada je Wermacht, regularna vojska Njemačke, streljala srpsku djecu.

Vulin je tako reagovao na izjavu francuskog ambasadora u Srbiji Pierrea Koshara da rezolucija o genocidu u Srebrenici nije uperena protiv neke zemlje ili nekog naroda, saopćio je Pokret socijalista.

"Nije lako biti unuka naciste kao Annalena Baerbock, ministarica vanjskih poslova Njemačke, ali za tu patnju ne treba Srbi da plaćaju. Razumijem ja unuke njemačkih zločinaca, ali ne razumijem unuke boraca protiv Njemačke u Drugom svjetskom ratu. Pošto se djeda ne stidite, stidjećete se unuka", naveo je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...