PRIJEDLOG PRITVORA: Osumnjičeni Slovenci krivotvorili eure kojima se plaćalo na pumpama u BiH

Pritvor je predložen za osumnjičene Tovilović Kalamanda Stefan Mariano (1999) iz Ljubljane i Okorn Art (2003) iz Kranja, državljane Republike Slovenije.

  • Vijesti

  • 15. Apr. 2024  

  • 0

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, nakon provedene akcije i lišenja slobode dvije osobe osumnjičene za plasiranje veće količine krivotvorenih novčanica valute euro na području Doboja i Prijedora, ispitao je osumnjičene i odlučio podnijeti Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora.  

Pritvor je predložen za osumnjičene Tovilović Kalamanda Stefan Mariano (1999) iz Ljubljane i Okorn Art (2003) iz Kranja, državljane Republike Slovenije.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se da su početkom mjeseca aprila ove godine, veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenima od po 200 eura, stavili u opticaj kao pravi u više navrata prilikom plaćanja različitih proizvoda na više benzinskih pumpi na području opštine Doboj i Prijedor.

Mjera pritvora je predložena iz razloga opisanih u članu 132. stav 1. tačke a) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih koji su strani državljani, te bi odlaskom iz BiH postali nedostupni Tužilaštvu i Sudu BiH.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivično djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stav 1. u vezi sa članom 54. i 29. istog Zakona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...