KĆI RATNOG ZLOČINCA SE OPET POŽALILA: "Nema pomaka u zdravstvenom stanju mog tate, trpi užasne bolove!"

Jovičevićeva je ranije izjavila da njen otac trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lijekove niti ima ljekarsku pomoć, te da sve ovo smatra pokušajem ubistva.

  • Društvo

  • 15. Apr. 2024  

  • 9

Sonja Karadžić Jovičević, kćerka Radovana Karadžića, kazala je da očekuje reakciju predsjednika Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, sudije Graciele Gatti Santana, s obzirom da njen tata navodno nema orgovarajuću medicinsku pomoć iako trpi užasne bolove.

Sonja Karadžić Jovičević je rekla da je u četvrtak, 11. aprila, Karadžić imao termin za razgovor u zatvorskoj ambulanti koji je stalno odgađan do pred kraj radnog vremena.

"Zatvorska ambulanta ne posjeduje ni osnovnu dijagnostiku i služi upravo samo za razgovor", kazala je Jovičevićeva.

Dodala je da je, uprkos tome, ljekar uvidom u fizički izgled i na osnovu objektivnih i subjektivnih tegoba zaključio da je Karadžiću neophodan hitan i temeljit pregled urologa sa kompletnom obradom i pravilnim određivanjem adekvatne terapije.

"To potvrđuje da je tačno sve ono o čemu upozoravam ovih dana, ali istovremeno to ne znači da će do tog pregleda uopšte i doći", ocijenila je Jovičevićeva i dodala da čak i zaključak njihovog zatvorskog ljekara ne znači da će uprava zatvora preduzeti bilo šta.

Jovičevićeva je ranije izjavila da njen otac trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lijekove niti ima ljekarsku pomoć, te da sve ovo smatra pokušajem ubistva.

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...