„U PREGOVORIMA SU UČESTVOVALI VAŠI PRIJATELJI RATNI ZLOČINCI …“: Burne reakcije nakon što je Milorad Dodik najavio disoluciju i negirao genocid u Srebrenici, stigao odgovor iz Bruxellesa...

Donosimo samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Mini market

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 6

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama nakon što je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodika najavio otcjepljenje i ponovno negirao genocid u Srebrenici.

Donosimo samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Komentar je uputila i talijanska politička analitičarka iz Bruxellesa Federica Woelk.

-Nažalost, za vas nikakav razlaz nije moguć, pogotovo jer su u pregovorima sudjelovali vaši prijatelji ratni zločinci. Zato se vratite na spavanje i prebrojite svoj novac, poručila je ona.

DODIK NEGIRAO GENOCID I NAJAVIO OTCJEPLJENJE

-Republika Srpska će kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici pokrenuti postupak samostalnosti. Ponosan sam na vladajuću koaliciju, koja pokazuje odlučnost da sprovedemo ove mjere po pitanju samostalnosti. Politička elita bosanskih muslimana rezolucijom o Srebrenici sebi je napravila ozbiljan "autogol". Genocid u Srebrenici se nije desio, da jeste, ne bi bilo potrebe da se stalno nameće ta tema. Sudovi koji su presudili, te osude se odnose na pojedince, ne na narod. Na prostoru Srebrenice od 1992. do 1995. godine poginulo je 4.100 Muslimana, a nigdje se ne pominje između 2.500 i 3.500 Srba koji su tamo ubijeni. Genocid je izmišljotina koja će nas rastaviti. Pokušavaju da nas primoraju da ostanemo, pored činjenice da nas blate. Od Srebrenice žele da naprave sinonim za genocid, a i dalje se ne zna koliko zapravo ima poginulih. Republika Srpska je stabilna i sposobna da se zaštiti od svih napada. Nikakvi razgovori o prihvatanju tzv. rezolucije o Srebrenici neće postojati. Mirna podjela je jedino rješenje za sve narode u BiH. CIK BiH je uzurpirao nadležnosti koje pripadaju Republici. Izborni zakon Srpske je u skladu s Ustavom, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...