SPEKTAKL U PRIPREMI: Joško Gvardiol najavio okršaj s Realom pa spomenuo Luku Modriću

Manchester City sutra (srijeda, 21 sat, Arenasport) na svom Etihadu dočekuje Real Madrid u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka. Na Santiago Bernabeuu je prvi susret završio bez pobjednika, bilo je 3:3, a jedan od strijelaca za 'građane' bio je Joško Gvardiol.

  • Sport

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 1

Bio je to pravi spektakl na Santiago Bernabeuu, ništa manje se niti ne očekuje od vjerovatno dvije najbolje ekipe - aktuelnog osvajača Lige prvaka Manchester Cityja te Real Madrida, koji je slavio sezonu ranije. A sutra je na Etihadu uzvrat - "građani" pred svojim navijačima dočekuju "kraljeve".

Jedan od igrača koji je obilježio prvu utakmicu bio je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol postigavši golčinu za City te je sad najavio revanš s Real Madridom, prenosi Tportal.

"Igramo protiv Real Madrida, kralja ovog takmičenja, ali nema straha. Ako se bojite nešto pokušati ili napraviti, bolje onda sve gledajte na TV-u. Mi želimo naslov. Za to će biti potrebna i pobjeda protiv Reala. Za ukupnu pobjedu potrebno je svladati i najbolje ekipe", kazao je Gvardiol u razgovoru za The Sun, a neizbježna tema bio je i neuništivi Modrić, kapiten "vatrenih" i ikona Real Madrida.

"Ja ne trebam trošiti vrijeme govorenjem o njegovim kvalitetima. Svi ih znamo. No on je još bolji kao osoba i kao vođa na terenu. Bit će ovo njegov posljednji Euro, zadnja akcija s reprezentacijom. Sretan sam što s njim mogu dijeliti svlačionicu. Moram uživati u posljednjim trenucima s njim, ali zabavno je i suprotstaviti se suigračima iz reprezentacije u klubovima', zaključio je Gvardiol o Modriću. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...