ČOVJEK KOJEM SE NE MOŽE VJEROVATI: Evo kako je Vico Zeljković ranije govorio o mogućnosti da Barbarez postane selektor reprezentacije BiH

“Pomirio sam se da neću nikada biti selektor”, priznao je i sam Barbarez nedavno.

  • Sport

  • 16. Apr. 2024  16. Apr. 2024

  • 0

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u protekle tri godine mogao bi se uzeti za primjer nedosljednosti izjavama.

Vico Zeljković, predsjednik FS BiH, ranije je najavio kako Sergej Barbarez nikada neće biti selektor.

“Barbarez je ljubomoran što nije selektor, a kako radi posao, odnosno ne radi ga nigdje, neće nikada ni biti selektor. Barem narednih osam godina, tako neka uživa u svojim komentarima i puna podrška od mene, ako ga to ispunjava”, rekao je svojevremeno predsjednik FS BiH.

“Pomirio sam se da neću nikada biti selektor”, priznao je i sam Barbarez nedavno.

Savez je i pri izboru Save Miloševića komunicirao kako je bila greška prečesta promjena trenera, te da se zalažu da BiH ima istog selektora kroz dva ciklusa. No i Milošević je nakon toga postao bivši nakon samo pet utakmica.

Ranije su se ciljevi mijenjali u zavisnosti od rezultata, iz kvartala u kvartal. A tako su se i mijenjali selektori.

Podsjećamo, reprezentacija BiH nalazi se u krizi još od pokušaja dogovaranja utakmice protiv Rusije i smjene Ivajla Peteva krajem 2022. godine. Uspješni seleketor je tada smijenjen unatoč dobrim rezultatima, ali i javnoj podršci svlačionice.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...