MORAJU MU ISPLATITI ČITAVO BOGATSTVO: Ronaldo dobio tužbu protiv Juventusa

Portugalac je tražio od italijanskog velikana da mu isplati čak 19.9 miliona eura zaostalih plaća koje nije dobio tokom lockdowna izazvanog pandemijom koronavirusa.

  • Sport

  • 17. Apr. 2024  

  • 0

Cristiano Ronaldo (39) dobio je pravnu bitku protiv Juventusa zbog spora oko plaće. Juventus će morati Ronaldu platiti oko deset miliona eura plus kamate, kako je sud presudio za dugovanu plaću.

Podsjetimo, Portugalac je tražio od italijanskog velikana da mu isplati čak 19.9 miliona eura zaostalih plaća koje nije dobio tokom lockdowna izazvanog pandemijom koronavirusa.

Juventus je rezao plaće tokom korone

Juventus je tokom koronakrize dva puta rezao plaće. Prvo je 2020. srezao plaće svim igračima u jednakoj mjeri kako bi uštedio novac jer nije bilo zarade od ulaznica i utakmica, a onda je 2021. godine uprava razgovarala sa svakim igračem pojedinačno o smanjenju plaće.

Igrao je tri godine u Italiji

Ronaldo je u tom trenutku zarađivao 31 milion eura neto godišnje plaće i pristao odgoditi isplatu gotovo 20 miliona eura dok ne završi pandemija. Juventus mu taj novac nikad nije isplatio pa se odlučio na ovu tužbu. Ronaldo je za Juventus odigrao 134 utakmice. Zabio je 101 gol te upisao 22 asistencije od ljeta 2018. do ljeta 2021. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...