DUBOKO U SJENI MITINGA "SRPSKA TE ZOVE": Dodikov režim zadužio manji bh. entitet za 4,7 miliona KM više od planiranog

Planirani iznos emisije bio je 10 miliona KM, ali je Vlada RS prihvatila sve pristigle ponude u iznosu od 14.755.697 KM.

  • Ekonomija

  • 18. Apr. 2024  18. Apr. 2024

  • 0

Vlada Republike Srpske se zadužila danas trezorskim zapisima na Banjalučkoj berzi za 14,7 miliona KM, što je 4,7 miliona maraka više nego što je planirala, javlja poslovni portal CAPITAL.

Planirani iznos emisije bio je 10 miliona KM, ali je Vlada RS prihvatila sve pristigle ponude u iznosu od 14.755.697 KM.

Srpska se ovom šestomjesečnom aukcijom zadužila po kamatnoj stopi od četiri odsto.

U pitanju je četvrta aukcija trezorskih zapisa u ovoj godini.

Uključujući današnju aukciju, RS se u ovoj kalendarskoj godini na ovaj način zadužila ukupno 65,1 miliona KM.

Pored toga RS, se u ovoj se u ovoj godini na berzi zadužila i putem dvije emisije dugoročnih obveznica u iznosu od 80 miliona KM.

Za 22. april je planirana je nova emisija dugoročnih obveznica u iznosu od 10 miliona KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...