ISPRAĆEN NA POSLJEDNJI POČINAK: Sahranjen humanitarni radnik ubijen u izraelskom zračnom napadu u Gazi

Sobol je volonter koji je radio u Gazi za dobrotvornu organizaciju World Central Kitchen.

  • Evropa

  • 20. Apr. 2024  20. Apr. 2024

  • 0

U poljskom gradu Przemyslu u subotu je održana sahrana preminulom poljskom humanitarnom radniku Damianu Sobolu, koji je 1. aprila ubijen u izraelskom napadu na konvoj organizacije World Central Kitchen.

Ceremonija je održana na željezničkoj stanici Przemysl, gdje su hiljade Ukrajinaca stigle 2022. godine, što je označilo početak Damianove humanitarne karijere.

Sobol, volonter koji je radio u Gazi za dobrotvornu organizaciju World Central Kitchen, ubijen je zajedno sa šest ostalih humanitarnih radnika kada je konvoj kojim je putovao pogođen u izraelskom zračnom napadu, prenosi Anadolija.

Mediji prenose da je Sobol također volontirao u južnoj Turskoj, kada su tu zemlju u februaru 2023. pogodila dva razorna zemljotresa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...