BURNO NA SJEVEROISTOKU BiH: Nadležni organi intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku osoba koje stoje iza...

Ova situacija naglašava važnost provjere informacija i osvješćivanje o potencijalnim rizicima koji proizlaze iz širenja lažnih vijesti putem društvenih mreža.

  • Društvo

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Grad Srebrenik, zajedno sa Civilnom zaštitom, distancira se od lažnih poruka koje se šire putem društvenih mreža. Ove poruke, koje izazivaju uznemirenost među stanovništvom, odmah su prijavljene nadležnim organima u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Tužilaštvu TK.

- Nadležni organi intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku osoba koje stoje iza ovih lažnih poruka. Širenje dezinformacija, koje može izazvati strah i paniku među našim sugrađanima, smatramo izuzetno neodgovornim i neprihvatljivim.

Grad Srebrenik jasno poručuje da će svi oni koji se služe cyber kriminalom biti identificirani i adekvatno sankcionisani. Ovo je ozbiljan prekršaj koji će biti tretiran u skladu sa zakonom, kako bi se zaštitila sigurnost i dobrobit naših građana. Pozivamo naše sugrađane da ne nasjedaju na lažne poruke i dezinformacije, te da se informišu putem zvaničnih kanala komunikacije. Zvanične informacije o aktivnostima grada Srebrenika bit će dostupne putem službenih stranica Grada Srebrenika, kao i putem Facebook stranice gradonačelnika grada Srebrenika - navodi se u saopćenju gradonačelnika Srebrenika Adnana Bjelića.

Ova situacija naglašava važnost provjere informacija i osvješćivanje o potencijalnim rizicima koji proizlaze iz širenja lažnih vijesti putem društvenih mreža.

- Grad Srebrenik ostaje posvećen zaštiti svojih građana i osiguravanju transparentne i pouzdane komunikacije u svim situacijama - poručuje gradonačelnik Bjelić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...