PRVI ISPITAO SEKVENCU KORONAVIRUSA: Kineskog naučnika vlasti izbacile iz laboratorija

Virusolog Zhang Youngzhen napisao je na kineskoj platformi Weibo da su on i njegov tim odjednom obaviješteni da su izbačeni iz njihove laboratorije.

  • Svijet

  • 30. Apr. 2024  

  • 0

Vlasti izbacile iz laboratorije kineskog naučnika koji je prvi objavio sekvencu korona virusa Kineski naučnik koji je prvi ispitao i objavio sekvencu novog korona virusa započeo je protest jer su ga vlasti izbacile iz njegove laboratorije.

Virusolog Zhang Youngzhen napisao je na kineskoj platformi Weibo da su on i njegov tim odjednom obaviješteni da su izbačeni iz njihove laboratorije.

Oni se suočavaju sa pritiscima vlasti od januara 2020. godine kada je prvi put objavio sekvencu virusa. Objava je kasnije obrisana.

U znak protesta, od nedjelje sjedi ispred svoje laboratorije uprkos kiši, naveo je on u objavi koja je kasnije obrisana.

federalna.ba/

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...