TUZLA JE DANAS ZAKAZALA: U Sindikatu Solidarnosti razočarani slabim odzivom građana na proteste.

Ko bi bio zadovoljan.

  • Društvo

  • 01. Maj 2024  01. Maj 2024

  • 1

Organizator protesta je Sindikat Solidarnosti iz Tuzle, iz kojeg ističu da nije vrijeme za slavlje nego za proteste.

Na protestima u Tuzli danas i Naila Bijelić, bivša radnica Fortune iz Gračanice. Ističe da za nju Prvi maj predstavlja sjećanje na neka prošla vremena.

"Ovdje sam danas zbog borbe za radnike. Ta borba je izgubljena devedesetih godina. Do rata je 1. maj bio radnički praznik, danas nije. Danas je radnik rob, a praznik proslavljaju samo oni koji imaju pare i mogu sebi priuštiti i da odu negdje, da otputuju“, kaže Naila.

Iz Sindikata Solidarnosti ističu da su nezadovoljni slabim odzivom građana na proteste.

"Prvi maj je najveći radnički praznik, ali je postao praznik onih koji žive na narodnoj grbači. Decenijama sjede u parlamentima i ministarskim foteljama. Po odzivu građana bi se reklo da živimo u državi blagostanja. Sve nam je potaman, a ovdje je došla samo šačica nezadovoljnih bivših ili aktuelnih radnika", kazao je predsjednik Sindikata solidarnosti TK Sakib Kopić.

Kopić podsjeća na proteste iz 2014. godine koji su završili neslavno i sa štetom na infrastrukturi, a bez bilo kakvog boljitka za građane, prenose Vijesti.ba.

"Mi smo 2014. godine stali. Od te godine narod je ubijen u pojam. Tada nismo ništa postigli jer smo bili razjedinjeni, svako je vukao na neku svoju stranu. Bilo je tu raznih pokreta, a i politika je ubacila svoje igrače. Odmah se vidjelo da su plenumi političko tijelo. Danas nema nigdje onih silnih profesora koji su se pojavili, a na kraju su završili uglavnom u politici", naglasio je Kopić.

Nakon protesta, učesnicima je podijeljen simboličan prvomajski ručak.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...