ODAVANJE POČASTI UBIJENOJ DJECI TOKOM OPSADE SARAJEVA: Sutra će doći do izmjene...

(...) odvijanja javnog gradskog saobraćaja.

  • Vijesti

  • 06. Maj 2024  06. Maj 2024

  • 0

Iz sarajevskog GRAS-a saopćeno je da će sutra zbog odavanja počasti ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva doći do izmjene odvijanja javnog gradskog saobraćaja.

“Obavještavamo korisnike da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog odavanja počasti na Spomen – obilježju ubijenoj djeci Sarajeva u ulici Maršala Tita u utorak, 07.5.2024. godine u vremenu od 12:45 – 13:00 sati, te od 13:30 – 13:45 sati doći do privremene obustave saobraćaja, što će dovesti do sljedeće izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza putnika:

- tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža - Skenderija, te neće biti u funkciji na relaciji Skenderija - Baščaršija - Higijenski zavod,

- linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni termina i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminal Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije - Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom,

- linije koje polaze sa Doma Armije mijenjat će polazni terminal, te će umjesto sa Doma Armije polaziti sa terminala Drvenija”, saopćeno je iz GRAS-a.

Sutra će zastupnici u Skupštini i članovi Vlade Kantona Sarajevo zajedno sa Udruženjem roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992-1995. organizirati prigodnu manifestaciju i polaganje cvijeća sa početkom od 13 sati.

Manifestacija će se održati kod spomen obilježja ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva u okviru obilježavanja Dana Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, tokom opsade Sarajeva ubijeno je 1601 dijete.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...