U TOKU AKCIJA SPAŠAVANJA: Ukrajinski brod nasukao se u Bosforskom moreuzu

Gotovo 40.000 brodova prošlo je kroz Bosfor 2023. godine

  • Svijet

  • 07. Maj 2024  

  • 0

Bosforski moreuz koji povezuje Crno more sa Sredozemljem zatvoren je za brodski promet nakon što se ondje danas nasukao teretni brod iz Ukrajine, rekle su turske vlasti za dpa.

Brod Alexis prevozi prehrambene proizvode iz Ukrajine u Egipat. Dogodio se kvar na motoru prema izlazu iz plovnog puta, rekao je glasnogovornik uprave za obalnu sigurnost agenciji dpa. 

Spasilački napori već su u toku, dodao je izvor. Bosfor je prometan kanal i služio je kao izlaz za ukrajinske žitarice na svjetska tržišta u jeku ruske invazije. Gotovo 40.000 brodova prošlo je kroz Bosfor 2023. godine, prema turskom ministarstvu prometa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...