FANOVI U EKSTAZI: Objavljeno kada stiže prvi od nove serije filmova "Gospodar prstenova"

Projekt je trenutno u ranim fazama razvoja scenarija od strane pisaca Walsha i Boyensa, zajedno s Phoebe Gittins i Artyjem Papageorgiouom, i "istražit će priče koje tek treba ispričati", rekao je Zaslav.

  • Show

  • 10. Maj 2024  

  • 0

Warner Bros. će 2026. objaviti prvi od svoje nove serije igranih filmova "Gospodar prstenova", pod nazivom "Lov na  Golluma". Producent će biti Peter Jackson, dok će Andy Serkis režirati.

Jackson kao redatelj originalne trilogije "Gospodar prstenova" i njegovi partneri Fran Walsh i Philippa Boyens produciraju film i "bit će uključeni u svaki korak", rekao je izvršni direktor Warner Bros. Discovery David Zaslav tokom razgovora  u četvrtak.

Projekt je trenutno u ranim fazama razvoja scenarija od strane pisaca Walsha i Boyensa, zajedno s Phoebe Gittins i Artyjem Papageorgiouom, i "istražit će priče koje tek treba ispričati", rekao je Zaslav.

U saopćenju za javnost Warner Brosa, studio je jučer kako je radni naslov filma "Gospodar prstenova: Lov na Golluma", te da će ga ga glumiti Serkis u svojoj kultnoj naslovnoj ulozi. Izvršni producent filma je Ken Kamins, sa Serkisom i Jonathanom Cavendishom iz Imaginarijuma.

Warner Bros. je prvi put objavio u februaru 2023. da su tada nove vođe studija Mike De Luca i Pam Abdy sklopili dogovor za snimanje "više" filmova temeljenih na omiljenim knjigama J.R.R. Tolkiena.  Projekti će se razvijati preko etikete Svjetske banke New Line Cinema. Freemode, kao odjel Embracer Grupe, sklopio je ugovor o pravima na adaptaciju knjiga uključujući "Gospodar prstenova" i "Hobit" u sklopu pothvata pod nazivom Middle-earth Enterprises.

Zaseban, animirani film o Middle-eart, "Gospodar prstenova: Rat Rohirrima", trebao bi biti objavljen 13. decembra putem Warner Brosa i redatelja Kenjija Kamiyame. Radnja tog filma smještena je 200 godina prije događaja iz "Hobita".

“Više od dva desetljeća ljubitelji filma prihvatili su trilogiju 'Gospodar prstenova' zbog neosporne  odanosti koju su Peter, Fran i Philippa pokazali prema zaštiti naslijeđa Tolkienovih djela, te kako bi se osiguralo da publika može doživjeti nevjerojatan svijet koji je on stvorio, na način koji poštuje njegovu književnu viziju,” rekli su De Luca i Abdy u izjavi objavljenoj u četvrtak. “Počašćeni smo što su pristali biti naši partneri na ova dva nova filma. S Andyjem koji dolazi da režira 'Gospodar prstenova: Lov na Golluma', nastavljamo s važnom predanošću izvrsnosti koja je istinski znak toga kako svi želimo ići naprijed i dodatno pridonijeti filmskoj povijesti  'Gospodara prstenova' .”

Jackson, Walsh i Boyens su dodali: “Čast je i privilegija putovati natrag u Središte Zemlje sa našim dragim prijateljem i suradnikom, Andyjem Serkisom, koji ima nedovršenog posla s tim Smrdljivcem — Gollumom! Kao doživotni obožavatelji goleme mitologije profesora Tolkiena, ponosni smo što surađujemo s Mikeom De Lucom, Pam Abdy i cijelim timom  Warner Brosa. na još jednoj epskoj avanturi!”

"Da, Dragocjeno," rekao je Serkis. "Došlo je vrijeme  da se još jednom uputim u nepoznato sa svojim dragim prijateljima, izvanrednim i neusporedivim čuvarima Središta Zemlje  Peterom, Franom i Philippom. S Mikeom i Pam, i timom Warner Brosa u potrazi također, uz WETA i našu filmsku obitelj u Novom Zelandu, sve je jednostavno previše ukusno ..."

Originalna trilogija "Gospodar prstenova", koju je režirao Jackson, zaradila je gotovo 3 milijarde dolara širom svijeta; Jacksonova nasljedna  trilogija temeljena na Tolkienovom "Hobitu“ dosegnula je tu zaradu.

Jacksonova prva trilogija "Gospodar prstenova" imala je u glavnim ulogama Elija Wooda, Iana McKellena, Liv Tyler, Vigg Mortensena, Seana Astina i Cate Blanchett. Ta trilogija filmova nominirana je za 30 Oscara i osvojila je 17 nagrada, uključujući najbolji film za "Gospodara prstenova: Povratak kralja" iz 2003. godine.

federalna.ba/variety.com

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...