DOMAĆA NADA: Barbarez u reprezentaciju zove talentovanog igrača Borca?

Kako prenosi Meridian Sport jedan od novajlija u nacionalnom timu bit će i talentovani fudbaler Borca David Vuković.

  • Sport

  • 15. Maj 2024  

  • 0

Novi selektor fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez u četvrtak će objaviti prvi spisak reprezentacije pred predstojeće mečeve protiv Engleske i Italije.

Na spisku se očekuje izostanak kapitena Edina Džeke, ali i dolazak nekoliko novajlija.

Kako prenosi Meridian Sport jedan od novajlija u nacionalnom timu bit će i talentovani fudbaler Borca David Vuković.

Vuković (20) se sjajnim igrama ustalio u početnu postavu Borca, a maestralnim golovima riješio je nekoliko mečeva svoje ekipe.

Odigrao je ukupno 19 utakmica u sezoni za “Velikana iz Platonove” te je postigao šest golova u svim takmičenjima uz tri asistencije.

Zbog toga je selektor Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez odlučio da pozove Vukovića za predstojeće prijateljske utakmice protiv Italije i Engleske te je to itekako zanimljiva odluka, s obzirom da su se prijašnji selektori libili da pozovu fudbalere iz domaćeg prvenstva, a kamoli one mlade.

Naravno konačna potvrda ove informacije će doći tek sutra kada u 17sati Barbarez saopšti svoj zvanično prvi i konačni spisak reprezentativaca.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...