VOJNI ANALITIČAR O POKUŠAJU ATENTATA NA PREMIJERA SLOVAČKE: "Pokušat će se naći neke veze prema Ukrajini"

Igor Tabak procijenio je situaciju u Slovačkoj.

  • Evropa

  • 15. Maj 2024  

  • 0

Igor Tabak, vojni analitičar govorio je o ratu u Ukrajini i atentatu na slovačkog premijera.

Slovački premijer Robert Fico nalazi se u bolnici nakon što su pucali u njega. Prema prvim informacijama, meci koje je napadač uputio prema Ficu, završili su u njegovim prsima i trbuhu.

Igor Tabak procijenio je situaciju u Slovačkoj i rekao može li se to povezati s ratom u Ukrajini.

“Ne sumnjam da će se tu probati naći neke veze prema Ukrajini, ako ništa drugo onda iz Moskve. Oni koriste svaku takvu priliku, a s obzirom koliko je kontroverzna osoba jako je jednostavno početi stvarati poveznice, ali treba vidjeti što se dogodilo. Napadač je srećom uhvaćen živ pa će biti lakše saznati što se dogodilo”, rekao je Tabak za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...