HELEZ  I SCHMIDT U AKCIJI: Zbog odavanja počasti ratnom zločincu, Aleksandra Goganovića i Gojka Kneževića očekuje…

Ministar odbrane BiH, Zukan Helez, potvrdio je da je odmah poduzeo određene akcije.

  • Vijesti

  • 16. Maj 2024  

  • 6

Odavanje počasti desilo se jučer u Kalinoviku, rodnom mjestu ratnog zločinca Ratka Mladića, a odavanje počasti Mladiću pripadnici OSBiH izveli su u uniformama s državnim obilježjima.

Nakon što je u javnost dospjela skandalozna fotografija na kojoj vojni vrh OSBiH i zamjenik ministra odbrane BiH odaju počast presuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, reagirao je ministar odbrane BiH, Zukan Helez.

Podsjećamo, zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović, načelnik zajedničkog štaba OSBiH Gojko Knežević, zamjenik komandanta Operativne komande OSBiH za resurse Nebojša Bošnjak, zajedno s grupom pripadnika OSBiH srpske nacionalnosti, poklonili su se i odali počast pred spomenikom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Ovo se dogodilo u Kalinoviku, rodnom mjestu ratnog zločinca Ratka Mladića, a odavanje počasti Mladiću pripadnici OSBiH izveli su u uniformama s državnim obilježjima.

Ministar odbrane BiH, Zukan Helez, potvrdio je da je odmah poduzeo određene akcije.

“Predao sam zahtjev inspektoratu, koji je zakonski zadužen za takve slučajeve, da izvrši uviđaj”, potvrdio je Zukan Helez.

Također, visoki međunarodni predstavnik za BiH, Christian Shmidt je na Vijeću sigurnosti UN-a rekao da će svi koji su se, u uniformi Oružanih snaga BiH, poklonili Ratku Mladiću pred njegovim spomenikom u Kalinoviku, snositi ozbiljne posljedice i kaznene prekršaje.

(SB)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...