A DANAS NEŠTO SASVIM DRUGAČIJE: Pileća krilca u sosu od luka - odličan izbor za brzinski ručak

Sos se pravi od gotove supe od luka, koju meso savršeno upija.

  • Gastro

  • 17. Maj 2024  

  • 0

Pileća krilca u sosu od luka su odličan izbor za brzinski ručak ili užinu. Sos se pravi od gotove supe od luka, koju meso savršeno upija. Ako volite da ih jedete, možda ćete željeti da napravite i pileća krilca sa pirinčem i suhim šljivama.

Evo i kako se prave u sosu od luka:

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilca
  • Kesica gotove supe od luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1/2 male veze svježeg peršuna
  • 2 kašike neslanog putera

Priprema

- Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrijte rernu na 200º. Obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom. Pripremite pileća krilca, osušite ih paprinim ubrusom i stavite u veliku činiju. Dodajte gotovu supu od luka i 1 kašiku maslinovog ulja. Promješajte rukama dok piletina ne bude ravnomjerno obložena.

- Stavite ih na pleh za pečenje i ravnomjerno razmaknite. Pecite ih 40 do 45 minuta. U međuvremenu, sa 1/2 male veze svježeg peršuna uberite listove i sitno isjeckajte. Nekoliko minuta prije nego što su krilca gotova, istopite 2 kašike neslanog putera. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

- Prebacite krilca u veliku, čistu činiju. Dodajte puter i polovinu peršuna i miješajte dok ne budu dobro premazana. Prebacite ih na veliki tanjir i ukrasite preostalim peršunom.

Uživajte!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...