Auto
IZ PRIČA O AMBLEMIMA U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Šta se dogodilo s patkama u logu Cadillaca?
Prije 29 min0
Sos se pravi od gotove supe od luka, koju meso savršeno upija.
Gastro
17. Maj 2024
0
Pileća krilca u sosu od luka su odličan izbor za brzinski ručak ili užinu. Sos se pravi od gotove supe od luka, koju meso savršeno upija. Ako volite da ih jedete, možda ćete željeti da napravite i pileća krilca sa pirinčem i suhim šljivama.
Evo i kako se prave u sosu od luka:
- Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrijte rernu na 200º. Obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom. Pripremite pileća krilca, osušite ih paprinim ubrusom i stavite u veliku činiju. Dodajte gotovu supu od luka i 1 kašiku maslinovog ulja. Promješajte rukama dok piletina ne bude ravnomjerno obložena.
- Stavite ih na pleh za pečenje i ravnomjerno razmaknite. Pecite ih 40 do 45 minuta. U međuvremenu, sa 1/2 male veze svježeg peršuna uberite listove i sitno isjeckajte. Nekoliko minuta prije nego što su krilca gotova, istopite 2 kašike neslanog putera. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
- Prebacite krilca u veliku, čistu činiju. Dodajte puter i polovinu peršuna i miješajte dok ne budu dobro premazana. Prebacite ih na veliki tanjir i ukrasite preostalim peršunom.
Uživajte!
Auto
IZ PRIČA O AMBLEMIMA U AUTOMOBILSKOJ INDUSTRIJI: Šta se dogodilo s patkama u logu Cadillaca?
Prije 29 min0
Kultura
IZDVAJA SE JEDNA SERIJA: Objavljene su ovogodišnje nominacije za septembarsku dodjelu nagrade Emmy
Prije 45 min0
Regija
MONIKA ISTRAŽILA ŠTA NA HRVATSKOJ OBALI MOŽETE S 10 EURA: Rezultat će mnoge ostaviti bez teksta
Prije 47 min0
Svijet
TRUMP OTKRIO DA LI JE ZAVRŠIO SA PUTINOM: "Skoro postignemo mir, a on sruši zgradu u Kijevu"
Prije 58 min0
Gastro
JELO FAMOZNIH BOJA: Ako trebate nešto brzo, jednostavno i ukusno napravite spicy tjesteninu baš na ovaj način
13. Jul. 20250
Gastro
KULINARSKI HIT DANA: Poklanjamo recept za domaću paštetu od piletine, sve što vam je potrebno sigurno već imate u kući...
14. Jul. 20250
Gastro
OVA SALATA JE SVE, SAMO NIJE DOSADNA: Zove se "Coleslaw" i prepuna je svježih, živahnih okusa koji će razbuditi...
14. Jul. 20250
Gastro
MIRISI I OKUSI DJETINSTVA: Napravite originalne tulumbe po starom bosanskom receptu…
Prije 17h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.