Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Sos se pravi od gotove supe od luka, koju meso savršeno upija.
Gastro
17. Maj 2024
0
Pileća krilca u sosu od luka su odličan izbor za brzinski ručak ili užinu. Sos se pravi od gotove supe od luka, koju meso savršeno upija. Ako volite da ih jedete, možda ćete željeti da napravite i pileća krilca sa pirinčem i suhim šljivama.
Evo i kako se prave u sosu od luka:
- Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrijte rernu na 200º. Obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom. Pripremite pileća krilca, osušite ih paprinim ubrusom i stavite u veliku činiju. Dodajte gotovu supu od luka i 1 kašiku maslinovog ulja. Promješajte rukama dok piletina ne bude ravnomjerno obložena.
- Stavite ih na pleh za pečenje i ravnomjerno razmaknite. Pecite ih 40 do 45 minuta. U međuvremenu, sa 1/2 male veze svježeg peršuna uberite listove i sitno isjeckajte. Nekoliko minuta prije nego što su krilca gotova, istopite 2 kašike neslanog putera. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
- Prebacite krilca u veliku, čistu činiju. Dodajte puter i polovinu peršuna i miješajte dok ne budu dobro premazana. Prebacite ih na veliki tanjir i ukrasite preostalim peršunom.
Uživajte!
Evropa
RISKANTNI POSLOVI VIKTORA ORBANA: Podigao je najveći kredit u historiji Mađarske, a mora ga brzo vratiti!
Prije 4h0
Društvo
I LJILJANI U PARIZU: Tokom ceremonije otvaranja OI u Parizu, prikazan tim BiH iz 1992. godine
Prije 5h0
Vijesti
OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU: Francuzi priredili pravi spektakl pa na kraju iznenadili čitav svijet (FOTO, VIDEO)
Prije 5h0
Mini market
PREPOZNAJTE LI ČOVJEKA U KABANICI: U Parizu će navijati za Srbiju (FOTO)
Prije 5h1
Gastro
GOTOVO ZA 15 MINUTA: Ovaj recept za uštipke vam je dobro došao kada vam treba brzinski obrok
24. Jul. 20240
Gastro
KULINARSKI TRIK - HIT NA INTERNETU: Pogledajte kako od jedne litra mlijeka napraviti više od kilogram sira… (VIDEO)
24. Jul. 20240
Gastro
DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE: Pet sastojaka sa kojima nema greške
Prije 16h0
Gastro
KAO IZ BAKINE KUHINJE: Napravite izvrsne čupavce po tradicionalnom receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Jul. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.